Слънчева и топла събота утре ще бъде последвана от поредната порция порои и гръмотевични бури над Пловдив и страната. Такова се очаква да бъде времето и в популярните за пловдивчани и други сънародници гръцки морски курорти Керамоти и Халкидики. Което оформя своеобразен Бермудски триъгълник Пловдив-Керамоти-Халкидики.

Утре ще преобладава променлива облачност с температури малко над 25 градуса. В неделя идат гръмотевични бури, порои и ниски температури до около 20 градуса. Студеният фонт ще обхване почти цялата страна и северна Гърция.

В сряда ураган връхлетя полуостров Халкидики и помете курортите по брега за 20 минути, взимайки 7 жертви.  Стихията отнесе покриви, събори електрически стълбове и потроши автомобили. По чудо сред ранените над 100 души нямаше българи, защото ръкавите на Халкидики са посещавани от много наши сънародници.

От Външно министерство посъветваха българските граждани, намиращи се на територията на Гърция или планиращи пътуване там, да следят метеорологичните прогнози и да се информират за актуалната обстановка. Въпреки репортажите за кошмара на Халкидики,  граничният пункт на Кулата и днес беше задръстен от автомобили с българи, които искат да почиват по гръцките плажове. Очаква се утре опашките да са още по-големи, макар преминаването да става през пет ленти, а екипите граничари и митничари да са подсилени.

Ужасът на Халкидики: Дърво и покрив убили деца и родителите им, жертвите може да са повече от 7Библейската буря помела всичко само за 20 минути, църква спасила чужди туристи