33-годишният Цветан Иванов се отказа да обжалва решението на Окръжния съд в Перник, което го прати зад решетките за 11 години и 4 месеца. Така автоматично определената му от първата инстанция присъда влиза в сила. Иванов е осъден за убийството на пернишкия наркодилър Роберт Величков и за побой над неговия приятел.

Датата е 15 ноември 2017 година. Цветан и вуйчо му губят 2000 лева в казино в Перник. Отиват в местното заведение „Малибу”, където се засичат с 25-годишния Роберт и негов приятел. Спречкават се, разменят си реплики и Цветан си тръгва, заедно със своя роднина.

Роберт остава в заведението заедно със своя прител, за да си допият. През това време обаче Иванов се прибира до дома си, взима незаконно притежавано оръжие и се връща за саморазправа с Величков.
Без обяснения Цветан стреля наколко пъти по Роберт. Според аутопсията смъртоносен изстрел се оказва този в шията. 25-годишното момче издъхнало на място. Приятелят му тръгнал да бяга между преките в района на заведението, но Цветан и вуйчо му го застигнали и пребили.


Иванов беше заподозрян веднага след случилото се, тъй като имало свидетели на нападението. В близост до заведението се намира денонощен павильон, а на стотина метра е и полицейският участък. Четири дни след убийството Цветан беше обявен за издирване с европейска заповед, тъй като стана ясно, че  още на 15 ноември 2017г. е напуснал страната ни през Сърбия. На 22 ноември същата година той беше задържан след като сам се върна от Италия, където беше заминал при свои близки.

На трети април тази година Окръжният съд в Перник реши - 11 години и 4 месеца затвор за Иванов. Цветан беше осъден и на 2 години затвор за закана за убийство. Освен лишаването от свобода, той трябва да плати и 120 000 лв. кръвнина на семейството на Роберт. Както и още 15 хиляди на приятеля на убития. Първоначалната присъда беше 17 години, но тъй като делото беше гледано по съкратената процедура, наказанието намаля с една трета.

Днес беше първото заседание на втора инстанция в Апелативния софийски съд. В залата се яви само един от защитниците на Иванов – адвокат Елена Петрова. Тя пожела да оттегли жалбата на клиента си срещу решението на Окръжния пернишки съд. Адвокатът на семейството на Роберт беше категоричен, че няма шанс Цветан да получи по-тежка присъда, ако се стигне до третата инстанция, затова няма да обжалва приключването на делото.

Иванов е от Плевен, но живеел в Пловдив без официална регистрация. Близките му го описват като човек, който злоупотребявал с алкохола и бил агресивен. Освен това много емоционален и дори стигал до опит за самоубийство.  

Жертвата – Робърт Величков пък бил известен като пласьор на наркотици в Перник. Преди трагичната нощ той имал две осъдителни присъди – 10 месеца и година и два месеца. Излязъл от затвора малко преди да бъде убит. Величков беше спряган и за близък до бандата на Валентин Кирилов-Пуйката, която се издирваше по подозрение за най-малко 4 случая на взривени банкомати. В края на 2017 г. беше организирана мащабна акция на МВР, в която участваха 250 души, следови кучета, дрони и хеликоптер, които така и не успя да заловят Пуйката и двамата му съучастници.