Всички средства, с които "Джи Пи Груп" и нейните акционери работят, са с ясно доказан и законен произход. Това се казва в позиция на компанията, по повод съобщение на специализираната прокуратура от днес, че е повдигнато обвинение за данъчни и финансови престъпления на двама души, свързани с компанията.

Извършването на финансови и банкови операции е обичайна дейност, която не съдържа никакви елементи на престъпление, се посочва в позицията. От "Джи Пи Груп" уточняват, че още преди месец са заявили пред прокуратурата желанието си за пълно съдействие на разследването, но до момента не са потърсени за официална информация.

"В подкрепа на горното твърдение в момента на повдигането на обвиненията на прокуратурата са предоставени повече от 1000 страници доказателствен материал за законния произход на средствата", се казва още в писмото до медиите, пише Дневник. До момента по случая прокуратурата не е представила никакви доказателства съобразно изискванията на чл. 219 от Наказателно-процесуалния кодекс, завършва позицията.