Човек не може да прецени сам дали прилича на даден човек или не, казва 57-годишният Дочо Моневски, който нашумя с това, че поради прилика с президента Румен Радев често е бъркан с него. Моневски от 6 години работи като охрана на Троянския манастир.

Преди известно време, след като беше избран президентът, хората почнали да се спират и да го заглеждат.

"Даже питаха: „Дали това не е президентът?“. Казвах им: „А, не, не, не съм“, казва Дочо. Приликата му с държавния глава станала повод на шега да „го поздравяват за преизбирането“. "Гледам, че пишат и хубави, и лоши неща за него. Аз го харесвам, допада ми като човек.", каза Дочо Моневски пред БТВ.

Не е виждал на живо Румен Радев, само по медиите. На въпрос иска ли да се види на живо с него, отговори: "Той е натоварен човек, не може да обръща внимание на всички такива прилики и на всеки един да обръща внимание."

Направили са му впечатление лицевите опори и упражненията на лоста, които Радев правеше - "все пак поддържа форма". "Мога и аз да правя лицеви опори, но имам проблем с едната ръка, с рамото", каза Моневски и добави "опитвам се да остана по-на сянка, да не съм в медийни изяви".