Хотелският управител Иван Тодоров, който се опита да срита израелски туристи в Слънчев бряг, вече е арестуван, научи TrafficNews. Клипът със скандала от 5 юли в лобито на хотела заради дублирани резервации вече се завъртя по най-големите телевизии в Израел и предизвика бурни коментари.  

На видеото се вижда как млад мъж по къси гащи се опитва да изгони група туристи, докато те му крещят да не ги докосва. Виждайки, че една от жените снима, българинът се засилва към нея и опитва да изрита телефона от ръцете й в каратистки стил, но се подхлъзва и пада на пода.  След като се изправя той продължава да се разправя с гостите, опитвайки се да ги изгони навън. Екипът ни научи, че грозните сцени са се разиграли в хотел ""Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин“ в Слънчев бряг. 

Според версията на двете жени те недоволстват, че няма да бъдат настанени в апартамента, който са си избрали и платили. 

Персоналът обаче твърди, че гостите са настоявали да бъдат пуснати в стаята си още в 11 часа, вместо в 14 ч., както е по регламент, което е довело и до скандала.

Скандалът с израелските туристи  вече е поет и от районната прокуратура в Несебър. Чужденците са подали жалба на 10 юли,когато са си тръгвали. По образуваното дело за хулиганство все още няма обвиняеми. Разпитите продължават и са назначени експертизи.

Разпитан е персоналът на четиризвездния хотел, където преди около седмица се разиграва срамния инцидент.  

Според показанията на служители от рецепцията чужденците се държали твърде грубо и провокативно. В крайна сметка туроператорът преместил израелците в друг съседен хотел, с което скандалът приключил.

Спешна проверка на случая е разпоредила и министърът на туризма Николина Ангелкова, която изпрати експерти на ведомството и представители на Комисията за защита на потребителите в хотела. 

"На място e установено, че конфликтът и разговорът на висок тон е започнал заради желание на четирима туристи-две жени и две деца да бъдат настанени веднага след пристигането им в 11 ч. и отказ на хотела да го стори преди 14 ч. На място е бил и представител на туроператора и гостите вече са настанени в друг хотел", обявиха от ведомството на Ангелкова.

 Представителите на държавата са проверили детайлно документите по резервацията на туристите и твърдо са настояли, че професионализмът изисква уважително отношение към туристите - български или чуждестранни, независимо от ситуацията. Що се отнася до документите за категоризация на хотела - при проверката не са установени нарушения.

"Остро осъждаме всякакви прояви на грубо отношение с туристи, тъй като подобни случаи влияят на имиджа на България. Никакви обстоятелства не могат да оправдаят това", коментира министър Ангелкова.

Адвокатът Димитър Москоянев, който защитава Тодоров, твърди, че клиентът му е жертвата, а записът е манипулиран. В него не се виждали репликите и агресивното поведение на двете жени, които дори наплюли управителя.

Според хора от персонала в "Премиум" точно по време на скандала Тодоров не е бил съвсем адекватен, което му се случвало често. 

 "Това е младо момче, което се държи много нахакано, но често губи контрол. Няма нищо общо нито с хората на Митьо Очите, нито с другите знакови фигури от ъндърграунда в Слънчака", коментираха пък хора от бранша.