След като представители на българския транспортен бранш обявиха преди час трима български евродепутати за национални предатели, защото са пропуснали гласуване, за да може точката за гласуване на пакета „Макрон” да не влиза в дневния ред на заседанието в сряда, сега и министърът на транспорта Росен Желязков изригна пред медиите. На извънреден брифинг той недвусмислено обяви, че е бесен от резултата.

"Излизам от политическата коректност и ще кажа - бесен съм от резултата. Не искам да коментирам, че трима български евродепутата не са били в зала. Може да са имали някакви сериозни причини. Факт е, че в ЕП има 700 депутати и не са достигнали само два гласа пакет "Мобилност" да отпадне. Това говори, че Европа е разделена. Можехме да решим мача, но не искам да коментирам. Искам да благодаря на тези, които бяха в зала и направиха толкова много по темата. Искам да кажа, че това пакетче няма да мине. Ще добавя - Forget about it", заяви ядосаният министър.

Новината, че пакет "Мобилност" влиза за гласуване в Европарламента и това е станало благодарение на факта, че трима български евродепутати не са присъствали в залата, възмути не само превозвачите и министърът. Припомняме, пакет "Мобилност" бе одобрен за гласуване днес само с два гласа разлика. А тримата български евродепутати, обявени за национални предатели, са Николай Бареков от "Презареди България"/ЕКР, Светослав Малинов от Реформаторски блок/ЕНП и Нежми Али (ДПС/АЛДЕ).

Ето и коментарите на читателите на Trafficnews.bg:

"Пак гласуваите за евро дупедавци!"

"За Бареков не знаех, че е паднал толкова ниско. Сигурно са му захранили умопомрачително банковата сметка!"

"Изроди. Щяха да обърнат вота."

"Този е там само заради дебелата заплата и никога нищо не е защитил в наша полза! Когато му мине мандата, нека пак го изпратят овците, които са гласували за него!"

"Предател на народа си, 5 пари не вършите в тоя европарламент!"

"Поредните цървули които са попаднали по ГОЛЯМА ГРЕШКА"

"Дет' викаше баба - гьонсурати, тепегьозлък..."

"Тоз, дет' е най-горе, у ляво - не му знам името, почти всеки ден е изтъпанчен по телевизиите и ръси мозък! На работа не знае да ходи, ама си напълни кемерчето с еврота! Абе няма ли гьостерици за тия бре - за всичките! Ааа,чудо голямо..."

Превозвачите обявиха Бареков и още двама за национални предатели ВИДЕОТримата са пропуснали важно гласуване в Европарламента, което обрича бранша