Нямаме друг ход освен протест. Пакетът "Мобилност" ще доведе до фалит на малки и големи предприятия. Българската икономика ще изгуби едно много сериозно икономическо перо в бюджета си. Пакетът "Мобилност" е удар срещу българската икономика. Това заяви председателят на Съюза на превозвачите в България Йордан Арабаджиев в сутрешния блок на БНТ.

"Водачите ни ще станат неконкурентоспособни. Когато в началото ЕК публикува текстовете по пакета "Мобилност" си мислехме, че хората готвили го си нямат и на идея от автомобилен бизнес.  По-късно се видя, че те просто искат да ни фалират. В Германия имат сериозен недостик на водачи на тежкотоварни автомобили. Те искат да привлекат нашите водачи", каза още той.

"Наясно сме, че следва политическо решение. Ще ангажираме политиците си, за да проведат съответните разговори в Европейския парламент и да разяснят проблема на колегите си", допълни шефът на Съюза на превозвачите .

"За година успяхме да обединим всички - депутати, български евродепутати и медии. За всички хора е ясно, че не става въпрос за социални права, а за кражба на бизнес", категоричен бе той.

"Искаме превозвачите да имат избор къде да почиват", завърши Йордан Арабаджиев.

Пловдивски тирове тръгват срещу плана “Макрон“ ВИДЕОВодачите заявиха готовност за нови масови протести в България и зад граница