Да живееш в  уютно и просторно жилище, офисът ти да е няколко етажа по-надолу, а отивайки на работа да можеш да оставиш детето си в детската градина.  В някоя от почивките да отскочиш до съседния офис, където да си платиш сметките,  да оставиш  палтото си в химчето, да влезеш в супермаркета и да напазаруваш , а след  това да вечеряш с приятели в съседната сграда без да се налага да хващаш такси или да се тревожиш дали като се прибереш, ще успееш да паркираш.  Звучи като утопия, но всъщност ще бъде факт след по-малко от три години.

Стремежът към улеснен, балансиран и пълноценен живот е в основата на концепцията на новият жилищен комплекс TOMOV PLAZA чийто строеж започна преди няколко месеца на мястото на бившата Мебелна къща в Пловдив.  

9 сгради с 554 апартамента са разположени на площ от 13 600 квадрата подземен паркинг на 2 нива.  Това са параметрите на новия комплекс. Инвеститорът е избрал вертикална плътност, за да може голяма част от парцела да бъде съхранена за зелена площ.  „Томов Плаза” е замислен като семеен комплекс , който съчетава в себе си функционалност, сигурност и уют.

Разположен, на една от най- лесно достъпни локации в града – кръстовището на булевардите „Асеновградско шосе”,  „Найчо Цанов” и „Освобождение” ,  комплексът позволява лесен  и бърз достъп до всяка точка на града , а също така бърза връзка с Околовръстното шосе и автомагистрала „Тракия”.  Деветте отделни сгради са с височина от 9 до 16 етажа и са разположени в П-образна форма, като образуват затворено вътрешно пространство, което ще бъде превърнато в 5 декара парк с детски площадки, пейки и кафе.  На всеки етаж има разположени от 3 до 6  апартамента с различни квадратури:   студиа с площ от 30 до 46 кв.м.;  апартаменти с една спалня с площ от 55 до 80 кв.м.; апартаменти с две спални с площ от 86 до 110 кв.м.;  апартаменти с три спални с площ от 110 кв.м. . Функционални етажни разпределения, могат да бъдат адаптирани към изискванията на клиента, ако жилището е закупено сега.  За да бъдат избегнати проблемите с паркирането , инвеститорът е заложил  подземен паркинг на две нива  със  700 паркоместа и  открит с 200 паркоместа.

TOMOV PLAZA разполага и с огромна търговска зона на партера,  където ще има супермаркет от веригата Билла, мебелен магазин, аптека, дрогерия, банка, Bar&Dinne на популярна верига, ресторант, сладкарница, детски център и занималня, фитнес със зала за танци и йога, салон за фризьорство, козметика и масажи, химическо чистене, паричен салон, офиси и  др.  Идеята е в тези търговски обекти обитателите на комплекса  и посетителите бързо и лесно да намерят най-важните стоки и услуги, без да им се налага да пътуват.  Известни брандове вече преговарят с инвеститора, който отдава търговските площи под наем, тъй като потенциалът от около 2 000 клиенти със сигурност не е за пренебрегване.   Осигурено е свободно паркиране пред всички търговски обекти на паркинг с 200 паркоместа с контрол на достъпа.

TOMOV PLAZA е проектиран от архитектурно студио „ПроАрх“ ЕООД на архитектите Едвард и Маргарита Христови, а изпълнител е строителната компания „Арх сити строй”. Сградите са прецизно ситуирани спрямо мястото, изложението и посоките с цел да се постигнат максимално светли жилища.  При строителството се използват строителни компоненти от най- висок клас , които гарантират комфорт, сигурност на обитаване, ниски експлоатационни разходи, дълъг живот на сградите и устойчива във времето естетика.

Сигурността на обитателите е гарантирана, тъй като целият комплекс ще бъде с контрол на достъп и 24-часова жива охрана.  36 камери ще следят вътрешните части и периферията на комплекса.

В едната от сградите ще бъде изграден и малък хотел. Идеята на инвеститора е той да бъде улеснение за живеещите в ТОМОВ ПЛАЗА и те да могат да настаняват в него свои близки и приятели, когато им гостуват.

Цената на жилищата „на зелено” тръгва от 650 евро/кв., като в момента има и промоция на 620 евро/кв.

Телефонът, на който можете да получите подробна информация, е 0879040404.