Данъчните са пуснали за продажба на таен търг едно от култовите заведение от началото на века - "Високата пещ". В миналото ресторантът, разположен до Асенова крепост, имаше славата на чорбаджийско уединено кътче с добра храна, което често беше затваряно за партита на вип персони. Далеч от любопитни погледи - романтични забежки, много съкровени разговори и литри алкохол, са останали заключени между стените му. 

Бързо набиращо сила, заведението си спечели "доброжелатели", вследствие на което беше запалено и последва основен ремонт. Днес от него са останали руини, но си личи величествената останка на каменна фасада. 

Имотът е попаднал в ръцете на данъчните, заради незиплатени дългове на последния собственик. Понастоящем зданието, разполагащо се на 769 кв.м., заедно с терена под него с площ от 1 891 кв.м., търси купувачи. Сградата е напълно завършена в груб строеж и издаден Акт 14, с предназначение на ресторант. 

Това е втори опит за продажба на имота, като само преди година цената беше двойно по-висока от настоящата, възлизаща на 226 270 лв. Първоначалната тръжна цена през 2017 бе 471 800лв.

Теренът в съседство също се продава. Той е с площ 2087 кв.м. и му се търси цена от 11 840 лв. Желаещите могат да окрупнят имотите и да превърнат площта до Асенова крепост в цяла хасиенда