Бившият фуражен завод в село Първенец, заедно с всичките му прилежащи имущества и сгради, отново е обявен за публична продан от частен съдебен изпълнител. Имотът се намира в местността ЧАКЪЛА на ул. "Синчец" № 20 и е разположен на площ от 8 738 кв.м.

Началната цена от която ще започнат наддаванията е 652 640 лв. (333 689 евро), което е с близо половин милион лева по-малко от последната публична продан през месец май. Справка показва, че заводът е фигурирал в регистрите на частните съдебни изпълнители и през 2020 година. Тогава търгът е бил с начална оценка от малко над 1,5 млн. лева.

Целият имот е на площ 8 738 кв.м., с близо 5000 кв. м. РЗП като цената включва промишлена сграда, производствени и складови помещения, технологична линия за производство и гранулиране на фуражи и смески, както и всичкото налично оборудване, дворното място и допълнителните машини и съоръжения.

Фабриката е собственост на „Българска фуражна компания“ ЕАД с едноличен собственик на капитала Любомир Петров. Дружеството е основано през 2013 г, като до момента собствеността е сменяна няколко пъти. Настоящата продан се налага заради неизплатени дългове на компанията към данъчни и банки. Върху имота има наложени тежести. Справка показва, че "Българска фуражна компания" ЕАД има задължения към НАП в размер на 57 869 лв., както и необслужван кредит към банка.

Настоящият публичен търг за имота ще стартира на 12 август 2024 г. като желаещите могат да предлагат своите оферти до 12 септември тази година. Евентуалният нов собственик на фуражния завод ще бъде обявен ден след изтичането на крайния срок.

ЧСИ продава фуражен завод край Пловдив за 1 млн. лева, цената падна с 500 хил. за 4 годиниФабриката е сменила собствеността си няколко пъти през последните години