Нова IT компания открива 80 работни места в Пловдив. В рамките на две години „Подикс“ планира да попълни този екип, който ще бъде съставляван от старши специалисти, като за целта ще предложи заплати средно между 3000 и 4000 лева.

 
Експертите ще трябва да разработват web и мобилни предложения основно за чуждестранни пазари за Западна Европа и САЩ. По думите на кмета Иван Тотев, фирмата има огромен опит в бранша, като държи второ място в класацията „Гепард“, която отличава едни от най-бързо развиващите се фирми.

„Към момента имаме фирма, която функционира от 6 години в София, а тази година открихме такава и във Франкфурт. Сега избираме Пловдив заради добрия инвестиционен климат“, заяви Павел Симов, съучредител и управител „Подикс“.

Двамата съучредители Павел Симов и Илиан Кръстев, които днес представиха фирмата на брифинг в Община Пловдив, подчертаха, че първите две години за компанията ще бъдат ключови и затова ще търсят високо квалифицирани кадри, които да спомогнат подема в Пловдив. Именно така мотивираха и възнаграждението, което ще предлагат, като посочиха, че социалните му и финансови измерения ще бъдат същите като на работниците в София. 

 
Създателите планират след набиране на екипа и преминаване през фазата на утвърждаване на компанията да създадат собствена обучителна програма, в която да подготвят кадри непосредствено след завършването им.