Инспектори на Националната агенция по приходите са извършили щателни проверки по време на лудото Коледно пазаруване в Пловдив. Едни от най-проверяваните са уличните търговци, които използват сериозния човекопоток около големите магазини. 

При инспекция на паркинга на магазин "Джъмбо" на Околовръстния път, данъчните се натъкват на два обекта, които не покриват законовите изисквания. 

Неизрядните търговци са каравана за бургери и напитки на "Фоод про деливъри" ЕООД и сергия с шатра на "Сити - Миронка Йорданова" ЕТ. Караваната била паркирана на паркинга на големия магазин, за да обслужва огладнели пазаруващи, а сергията била на входа на магазина. 

И двата обекта подлежат на т.н. "запечатване" - мярка, която НАП налага при откриване на сериозни данъчни нарушения, свързани най-вече с отчитането - касови апарати, не издаване на касови бележки, неоторизирани софтуери и за отчитане и т.н. 

Друг екип на НАП е засякъл такива нарушения и в три електронни машини за игра в комплекс "Ескалибур". Става дума за игрални автомати на самообслужване, чийто оборот обаче не се отчита коректно към НАП. 

Всички хванати в нарушения обекти, на които е наложена принудителната мярка за "запечатване", могат да обжалват в съда. В случай, че съдът не отмени мярката, то обектът може да бъде запечатан в срок до 30 дни. Поставят се специални ленти, които представляват пълна забрана за достъп до съответното място. 

Снимка: Архив!