Складовата база на пловдивската фирмата за плодове и зеленчуци "М - ТРЕЙД ФРОУЗЕН ФРУТС" е обявена на търг от частен съдебен изпълнител. Причината е сериозни дългове на дружеството и ипотека, които са довели и до налагане на запор. Фирмата е специализирана в продажба на замразени плодове като боровинки 

Триетажната база със застроена площ от 700 кв.м. се намира в кв. "Беломорски" и е разположена върху парцел от близо два декара. 

Дружеството-длъжник е собственост на Светозара Станчева. То е с капитал от около 400 000 лева, ала върху фирмата тегне запор за много по-голяма сума - над 850 хиляди лева. Фирмата на Станчева е теглила ипотечен кредит от банка, по който само главницата е 690 000 лева. Отделно има натрупани лихви, разноски по дела, както и незиплатени данъци към НАП-Пловдив. 

Началната цена на имота, от която ще започне наддаването, за фирмената база е в размер на 1 167 120 лв, представляваща 80% от стойността на имота. Срокът за участив в тръжната процедура е до 7 ноември, а на следващия ден в сградата на Районен съд - Пловдив ще бъдат отворени офертите.