Мистерия обви собствениците на туристическата фирма, която внезапно обяви несъстоятелност дни преди Коледа. Вчера от Министерството на туризма обявиха, че влизат в офисите на „София тур и Холидей“, но се оказа, че собствениците липсват и никой от властимащите не може да се свърже с тях, а това сериозно ще затрудни изплащането на обезщетения за всички клиенти, чиито почивки са се провалили.

Собственикът на фирмата е 36-годишният Драган Живкович. Сърбинът обаче се оказва абсолютно неоткриваем, въпреки че българските власти го издирват вече 24 часа. Големият туроператор негова собственост обяви вчера, че прекратява дейността си заради фалит, а причината е, че след като фирмата изплатила стари задължения към партньори, изпада в несъстоятелност и не може да изпълни предстоящите пътувания.

С всеки изминал час броят на хората, които се оплакват от провалените си почивки със „София тур и Холидей” нараства. До този момент при двете застрахователни компании помощ са потърсили близо 120 души, пише Нова тв.

Втората мистерия е около сключване на застраховка на 12-ти декември, точно седмица преди фалит. Тогава туроператорът подписва нов договор за застраховка - за 450 000 лева. Лимитът на полицата при предишния застраховател е едва за 25 000 лева. Затова дали всички хора, сключили договор преди 12-ти декември ще получат обезщетенията си е мистерия, почти като тази къде е собственикът на фирмата.

Снимката е илюстративна!