Пловдивският инвеститор – PIMK започва поредния си впечатляващ проект в строителството под тепетата, като стартира офис център от клас „А”. Проектът е за две сгради с 14 надземни етажа с общата  разгъната застроена площ около  55 000 кв. м. и 2 подземни етажа  с разгъната площ около 20 000 м2. В проектирането на офис сградата от такъв калибър в Пловдив  са привлечени консултанти от световно ниво като Colliers International и Cushman & Wakefield Forton. Освен това бе организиран международен конкурс с водещи проектанти.

„В началото на юни 2020  беше финализиран конкурсът  за избор на главен проектант. В него участваха само индивидуално поканени водещи проектанти в подобен тип проекти. След  много труден избор , поради факта , че имаше много силни и стойностни предложения журито се спря на ATELIER SERAFIMOV ARCHITECTS”, съобщи проджект мениджърът инж. Цветослав Павлов, управител на PM Project Management.

Бъдещият офис парк ще се намира на новия бул. „Северен”, като вече строителната компания PIMK Build подготвя  терена за строително-монтажните дейности. Двете сгради са с РЗП от 55 000 кв.м  и ще покриват всички изисквания за най-високия клас офис.  Паркирането ще бъде на 100% подземно.

На практика няма да има световна компания, която да не може да наеме помещение в новия офис център.  Бъдещите наематели на сградата ще са  водещи компании в IT индустрията. Там ще могат да работят до 5000 души от сектора .

Локацията на сградата  ще  осигурява бърз и лесен достъп с автомобилен, градски и велосипеден транспорт.

PIMK Office Center ще разполага и с множество рекреационни зони – между двете сгради ще бъдат обособени зелени пояси и места за отдих. Също така ще се изгради фитнес център, ресторант, кафенета и всичко необходимо за протичането на пълноценен работен процес .

Очаква се първата копка на проекта да бъде през септември, а след 18 месеца от ПИМК да прережат лентата на новия офис център.