Огромен производствен цех на известна строителна компания в Пловдив е изкаран на тезгяха за продан от НАП-Пловдив. На таен търг се търсят нови собственици на парцел от 4589 кв.м., от които върху 3873 кв.м. е построена производствена база на Сиенит, длъжник по изпълнително дело. 

Имотът представлява масивна монолитна постройка, изцяло климатизирана и разполагаща с всички комуникативни, водни и токови системи. Офисни и заседателни зали са разположени на втория етаж на зданието, а достъпът до сградата е изцяло контролиран.

Бърза справка в списъка на данъчните длъжници показва, че няколко от дружествата на строителния конгломерат Сиенит висят с огромни дългове на държавата. Още от 2013 година са обявени задължения за рекордните над 12 милиона лева, както следва: "Сиенит" ООД е задлъжняло с 5 265 502, "Сиенит - механизация и автотранспорт" ООД - 4 473 222, акционерното дружество "Сиенит Холдинг" АД - 2 026 376 лева и "Сиенит инвест" АД с дълг от 250 183 лева. 

Правени са опити от контрагенти на „Сиенит“ ООД за иницииране на процедура по несъстоятелност, но опитът е пресечен. В момента за обезпечаване на част от дълговете се разпродават две индустриална сграда, собственост на компанията, както и подемна техника. 

Обявеният за продан гореописан имот ще покрие само част от милионните дългове на дружествата, като минималната цена, от която трябва да започнат ценовите предложения на желаещите да се сдобият с него е, 2 милиона и 355 хиляди лева.