Данъчни инспектори са засекли редица нарушения на данъчното законодателство в търговски обекти в Пловдив и района. След проверките е определено да бъдат запечатани автосервиз, ведомствена бензиностанция, онлайн зоомагазин, както и апартхотел в Пампорово.

В списъка на подлежащите на запечатване търговски обекти е и ведомствената бензиностанция на "Хеброс Бус" АД, която е разположена на паркинг за автобусите на дружеството на Веселин Дошков в Южна индустриална зона. 

Нарушения в данъчната отчетност са регистрирани и при дейността на онлайн магазин за продажба на стоки за домашни любимци. PetMagazin e онлайн зоомагазин, чийто склад се намира на "Кукленско шосе". Магазинът е собственост на "Профипет" - фирма на румънския гражданин Еуджениу Меджелеас. 

Сред нарушителите, спипани от НАП-Пловдив, е и апарт хотел "Лапландия" в ски курорта "Пампорово". Хотелът е собственост на едноименното дружество "Хотел Финландия" АД, чийто управител е Стефан Личев. 

В черните списъци бе попаднал и автосервиз на фирма "Гимс бг" на Румен Славов, разположен на ул. "Петър Динеков" в Пловдив, но собственикът оспорва в съда мярката. На първа инстанция фирмата печели делото. Решението подлежи на обжалване пред ВАС на Република България  в 14 - дневен срок.

Очаква се да изтекат сроковете за обжалване от страна на търговските обекти, за да стане ясно кога те ще бъдат запечатани.
 
Запечатване на обект е принудителна административна мярка, която се прилага за определен срок, който не може да надвишава 30 дни, независимо от предвидените глоби или имуществени санкции. Законнът гласи, че на запечатване подлежат обектите, в които не се издаде касов бон или нямат легален фискален апарат, електронна система или интегрирана автоматизирана система. Принудителната административна мярка се прилага с мотивирана заповед на данъчните и подлежи на т.н. предварително изпълнение.  
 
При "запечатване" на обекта се забранява изцяло достъпът до обекта. Мярката се прилага за обекта или обектите, където са установени нарушенията, включително когато към момента на запечатване обектът или обектите се стопанисват от трето лице, ако това трето лице знае, че обектът ще бъде запечатан. 
 
Принудителната административна мярка от НАП по молба на търговеца и след като бъде доказано от него, че глобата или имуществена санкция е заплатена изцяло. При повторно нарушение не се разрешава отпечатване на обекта преди изтичането на един месец от запечатването му.