След като на 31 май популярният чалга клуб "Спирит" се прости с феновете си, от снощи Пловдив е с още две заведения по-малко. 

Един от култовите нощни клубове в Пловдив - "Галакси" затвори с прощално парти в събота. С капацитета си от близо 1000 души и 450 седящи места той беше сред най-големите сцени за жива музика в Пловдив.  Концепцията за музикалния мениджмънт включваше всяка вечер като част от шоуто кабаретна и балетна програма, както и подгряваща група към специално изпълнение за нощта или гостуващата звезда. 

Официално планът е клубът да отвори отново през октомври, след  тотален ремонт, но хора от бранша се съмняват тези планове да успеят да се реализират, предвид краха на другото заведение Beta. 

"Closing party" снощи имаше и в Бедрум. Клубът затваря за сезона, но феновете на клуба скоро ще се преместят в Слънчев бряг, където  на 8 юни морският Бедрум отваря врати с грандиозно парти. 

Фейсбук страницата на "Спирит" твърди, че клубът е в ремонт. Собствениците се извиняват за неудобството и обещават, че "Шоуто ще продължи". Засега обаче не е ясно къде, тъй като договорът за сградата е изтекъл, а в близко бъдеще там ще започне строежът на новия мол на Сточна гара. В съобщението няма точна дата.

Така че, засега феновете на активния нощния живот, които обичат да купонясват през седмицата, ще трябва да избират между "Мегами", "W Club" и "Планета Пайнер". 

След бумът на клубовете в Пловдив преди две години, сега се наблюдава обратната тенденция. В началото на лятото, още преди голямата част от постоянните посетители да заминат във ваканция, половината от доскоро най- работещите заведения вече са затворени. Очевидно големите инвестиции и звездите, които се качват на сцената, не са абсолютна гаранция за успех. Клиентите на тези модни места са готови да "изневерят", ако на пазара се появи нов играч и нов моден бранд. А такива не липсват!