Зорница Стойчева е международнен техник на Alfaparf Milano и основен обучаващ на Christian of Roma.  Тя е стилна и елегантна млада дама, която с времето е успяла да наложила името си в сферата на фризьорството.

Вече 20 години популярната у нас стилистка дарява усмивки на своите клиенти, повярвали на таланта и креативността й.

Пред Trafficnews тя споделя, че с всеки изминал ден обича професията си все повече и повече, тъй като  тази индустрия продължава да се развива и те кара да учиш.

„Фризьорството отдавна не е просто фризьорство, а грижа за косата.” – категорична е Зорница Стойчева.

Само след броени дни тя ще сбъдне още една от мечтите си – на 7 октомври  от 18:00 часа, врати ще отвори  салон за красота Exclusive Alfaparf salon в София , който ще бъде и първият Alfaparf , по проект на козметична компания Christian of Roma.

Бюти студиото ще е позиционирано в София, на ул. „Русалийски проход” 10.

Exclusive Alfaparf salon ще е ексклузивен представител на Alfaparf и всички иновации, с максимална грижа за косата на клиента, в който ще работят изключителни професионалисти.

Това ще е и първият салон в страната, който ще представи новите безамонячни бои на Alfaparf – Color Wear, които не съдържат амоняк, безвредни са и подхранват косъма в дълбочина. Съставът им се базира изцяло на природни съставки, а благодарение на новата формула на оцветителите Сolor Wear ще може да се насладите на красиви и наситени цветове . Те са изключително трайни, осигуряват оптимално покритие на белите коси и събуждат естествения блясък на косата.Освен това са в специална биоразградима опаковка, която щади природата.

Ето какво още разказа за тях пред нашата медия топ стилистът Зорница Стойчева:

- Подготвили ли сте нещо специално за откриването на салона си Exclusive Alfaparf salon на 7 октомври?

- Все още работим по различни проекти, но се надявам да бъде интересно на всички гости. Мога да издам само, че подготвяме много изненади. Мисля, че всичко ще бъде страхотно, защото се прави с една много добра енергия и много любов , както от моя страна, така и от страна на г-жа Елена Кристиано и компания Christan of Roma. Сигурна съм, че крайните резултати ще бъдат повече от положителни.

- Вие сте международен техник на Alfaparf Milano и основен обучаващ на Christian of Roma, какво ви мотивира да се занимавате с това?

- Toва, че професията се развива! Постоянно имаш досег до най-съвременните иновации и с течение на времето ставаш един различен професионалист, което те мотивира да продължаваш напред. Най-важното е, че просперитетите идват от сърцето, а не заради амбицията.

- Какво представляват боите Color Wear и защо са добри?

- Всеки момент ги очакваме да излязат на пазара, тъй като заради ситуацията с пандемията от коронавируса  се наложи забавянето им с няколко месеца. Боите Color Wear са една естествена революция при боядисването на коса. Формулата им е изключително нежна, веган и изцяло създадена с натурални съставки, без амоняк и без никакви амонячни съединения. Те не съдържат забранени медикаменти, силикони и алкохол. Color Wear e веган боя с натурален алкален агент, който се използва за първи път. Освен това, в състава им има комбинация от 5 естествени масла, които предпазват косата от увреждане по време на боядисването. Боите са с хидратиращ, антиоксидантен и защитен ефект, така че аз спокойно казвам на клиентите си, че боядисването на косата вече не е просто боядисване – то е грижа.

- Трайни ли са боите Color Wear?

- Вече направихме няколко теста и сме изключително впечатлени от трайността на боите Color Wear. Те не само оцветяват перфектно косъма, но и го възстановяват! Осигуряват оптимално покритие на белите коси, а крайният резултат е красив цвят и грижа за косата. Наша работа, на фризьорите, е да разговаряме с клиентите си и да им разясняваме какво се случва с тях, и че това всъщност не е поредната безамонячна боя, а съвременен и еволюирал тон в тон оцветител.

- Какви услуги могат да се извършват с безамонячните бои Color Wear?

- Може да се направи първо боядисване, второ цялостно боядисване,  както и услугата за блясък,която може да бъде направена с много малко бои. Може да се направи тониране след обезцветяване, може с лек тон да се подчертае сивата или бяла коса. Извършва се и услугата камуфлаж за мъжката аудитория – това е тониране, матиране на косите им, без те да бъдат много потъмнявани, а да изглеждат напълно естествено. С Color Wear може да се извърши и просто освежаване на вече боядисани коси. Te са и перфектният избор за след услугата „трайна промяна на формата”, независимо дали говорим за трайно изправяне, къдрене и т.н., тъй като е необходимо да се използват щадящи и по-нежни бои.

С Color Wear, тези 9 професионални услуги могат да бъдат покрити оптимално!

Как да възстановим косата си след летните месеци?

- Препоръчвам на клиентите да се обърнат към фризьора си и да им бъде направена диагностика, за да могат нагледно да бъдат видени резултатите и това какви са щетите след лятото и морето.  Оттам трябва да им бъде предложена най-подходящата терапия за възстановяване на косата, с най-добрите продукти, които се предлагат в салоните. Както казах – фризьорството отдавна не е просто фризьорство. Клиентът вече трябва да е изградил навика и културата да отива във фризьорския салон, за да лекува косата си и да я поддържа, защото на мода винаги е била и ще бъде здравата, красива и бляскава коса.

- Какви са желанията ви оттук насетне?

- Желанието ми е най вече да сме здрави и клиентите ни да са много доволни! Надявам се и всичко да се нареди, относно ситуацията с коронавируса, в която се намираме в момента, и да започнем да имаме нови продукти, нови услуги, да започнат нововъведенията ... Когато работиш, учиш се и даваш всичко от себе си – нещата се случват сами!