Ученици на Националната Търговска Гимназия в град Пловдив поканиха своята любима класна ръководителка на абитуриентския си бал по особено нетрадиционен начин. 

Зрелостниците от 12 ж клас бяха доста изобретателни и успяха да изненадат подобаващо г-ца Гергана Лесева. "Много весело и емоционално за всички" - така описаха момента бъдещите абитуриенти, които споделят, че са използвали малка благородна лъжа, за да бъде поканата за бала им незабравима. 

Г-ца Гергана Лесева била на вечеря в пловдивски ресторант, когато нещеш ли, шофьор на автобус влезнал в заведението и заявил на учителката, че по непредпазливост е ударил автомобила й. 

Притеснена, тя веднага излезнала с него, за да види какво се случва, а пред очите и изникнал автобус, украсен с красиви балони, от който изскочили всички нейни възпитаници с въпроса "Ще дойдете ли с нас на бала?".

Освен голям плакат с надпис, закачен на возилото и големи цветни балони, оформящи числото 12, абитуриентите сюрпризираха своята класна и с няколко подаръка. 

Голяма торта с искрящи фонтани, макет с патка и малки патенца - 26 на брой, колкото са учениците и карикатура бяха само част от изненадите. 

Очаквано, г-ца Гергана Лесова на драго сърце прие поканата за бала и вече е нетърпелива да част от така специалния ден на своите ученици.