"Красиви и Работливи" е рубрика на TrafficNews , в която ще гостуват дами, които ще развенчаят мита, че красивите жени разчитат единствено на външния си вид, за да постигнат мечтите си. Представителната и стилна визия е необходимо, но не и достатъчно условие за успеха на една жена. За да си пробие път във все още мъжкия ни свят, тя трябва да притежава още редица качества - да е комбинативна, пробивна, самоуверена, да държи егото си под контрол и да работи при високи нива на стрес. В същото време обаче тя не бива да губи и женските си качества - да е състарадателна, но без сантименталности, да внушава сигурност и закрила, да е енергична и с приключенски дух. 

В днешния материал ще ви представим една пловдивчанка, която е успяла да постигне и създаде всичко, което е искала. Тя развива собствен бизнес, ентусиазмът и е заразителен, общува с лекота и умее да създава незабавна хармония с всеки срещнат. 

Да, дамата от Пловдив със сигурност е успяла да овладее формулата на успеха!

Десислава Запрянова е магистър-фармацевт и натуропат. Учила е в престижния Виенски Медицински Университет специалност фармация и хомеопатия. Притежава редица сертификати и дипломи за специалист по хранителни добавки и здравословен начин на живот, придобити в Залцбург и Виена.

Работила е като магистър-фармацевт в аптека и е част от екипа на Аптеки 36.6. От 2018 г. насам насочва фокуса си към ранна диагностика и алтернативна медицина, свързани с така наречения "биоскенер". Създава първия по рода си специализиран център за алтернативна медицина в родния Пловдив.

Десислава среща изцяло подкрепата на семейството си, които са нейната най-голяма опора във всяко начинание. Наред с ангажиментите, тя спортува, стреми се да води здравословен начин на живот, два пъти в годината прави детокс и... обича пътешествията, като мечтата й е един ден да успее да посети Русия. 

Ето какво още разказа в интервю за Trafficnews Десислава Запрянова: 

- Опишете ни как протича един ваш ден?

- Това би било много трудно, тъй като при мен всеки ден е толкова различен и динамичен, но ще опитам...Всеки ден ставам в 07:00 часа, като най-важното за мен е да приготвя закуската си, и ако е нужно и обяда си, тъй като не всеки ден ми остава време за обяд. Управлявам и развивам няколко аптеки, правя прегледи в здравния ми център, правя допълнителни обучения и ежедневно запознаване с новостите в здравния портал. Опитвам се да спортувам всеки ден, като в това намирам и нужния ми релакс за деня. В най-добрия случай в 19:00 часа съм вкъщи.

- Като човек, стремящ се към здравословен начин на живот, как се храните и какъв спорт практикувате?

- Опитвам да се храня балансирано - спазвам правилно съотношение между въглехидрати, белтъчини и мазнини. Залагам на храни, които ми доставят необходимото количество хранителни вещества, важни за правилното функциониране на организма ми и приемам достатъчно количество вода. Не съм привърженик на диети, защото при тях ефекта е моментен и повечето са нездравословни. Правя детокс два пъти годишно. Спортувам активно и съобразно от ежедневната ми програма. Обичам да играя тенис, посещавам групови тренировки, фитнес и ски през зимата.

- Вие сте създател на първия по рода си специализиран център за алтернативна медицина в Пловдив. Какво представлява т. нар. "биоскенер"? Как работи?

- Биоскенерът анализира само за една минута (без кръвни изследвания) 230 различни здравни параметри като играе важна роля за ранна диагностика и превенция. Поради бързия и точен скрийнинг се получава моментен резултат за цялостното състояние на организма. Когато здравето не е в добро състояние, тялото автоматично алармира за това под формата на лесна умора, болка, главоболие, липса на апетит, депресия, тревожност, стрес, страх, сърцебиене, виене на свят и други. Проявилите се симптоми променят силата на електромагнитните вълни на човешкото тяло. Тези промени се отчитат от сензора на биоскенера. След усилване на данните за магнитното поле и обработката им от вграден микропроцесор, резултатите се сравняват със стандарти от проучвания на заболявания, за да се прецени дали магнитните вълни имат отклонение и в каква посока е то.

- Каква информация дават резултатите от изследване с биоскенер?

- Получава се информация за сърдечно-съдовата система; костите (минерална плътност, заболявания); функцията на различни органи (стомах-черва, бял дроб, черен дроб, бъбреци, панкреас, мозък, простата); половата система; имунитета; нивата на различни витамини, минерали, аминокиселини и тежки метали; наличието на алергии; хормоналния статус; туморните маркери; кръвната захар; наличието на различни токсини в организма и метаболитни дисбаланси.

Резултатите от изследването с биоскенер се характеризират с особено висока точност! Този метод на изследване е неинвазивен, бърз и ефикасен. На база генерираните резултати се дават ценни съвети на кои храни, витамини и минерали да бъде наблегнато за оптимално здравословно състояние.

- Кой може да си направи изследване с биоскенер и как протича то?

- Тестът е подходящ за всеки, който се интересува профилактично от здравето си, защото иска да води един по-пълноценен и здравословен начин на живот! Сред противопоказанията за извършване на диагностика с биоскенер са наличието на пейсмейкър и метални пластини в тялото. Изследването може да се направи по всяко време на деня и няма никакви изисквания за предварителна подготовка. Първо се отстранява електрониката, която е позиционирана в близост. После се хваща с едната ръка метална пластина, която се държи в рамките на една минута, стоейки неподвижно и пазейки тишина. Биоскенерът генери-ра резултатите - изцяло неинвазивно, безболезнено и безопасно! Следва подробно тълкуване на резултатите и даване на препоръки за здравословен начин на живот.

- С какви здравословни проблеми и дефицити се сблъсквате най-често?

- Все по-често идват при мен пациенти с алергии и непоносимости – към глутен, фруктоза и лактоза. За щастие успешно се справяме с тяхната диагностика и терапевтично лечение. Особено често се откриват дефицити на дадени витамини, минерали и аминокиселини. Те са сравнително лесно преодолими след продължителен прием на съответните хранителни добавки. Но най-често се установява дисбаланс на стомашно-чревния тракт. Справянето с този проблем изисква по-продължителен период от време, постоянство и сериозни промени в начина на живот.  

- От вашата практика къде се коренят всички здравословни проблеми?

- Още 300г. пр. Хр. Хипократ е казал, че "всички болести започват от червата" и съвременните изследвания го потвърждават. Здравето на червата е от решаващо значение за общото здравословно състояние, а неговото нарушаване води до развитието на различни заболявания. От моя опит мога да кажа, че здравите черва са ключа не само към здравето, а и към красотата. Много често подобряването на здравословното състояние на храносмилателната система се отразява върху вида на кожата и косата. Затова в моя център за алтернативна медицина обръщаме сериозно внимание върху поиновативен и задълбочен анализ на целия гастро-интестинален тракт.  

- До кого се вслушвате за съвети, когато става дума за бизнес?

- Важна роля за взимане на моите бизнес решения играе моят баща. Смея да твърдя, че всичко, което съм постигнала дължа на подкрепата на моето семейство.

- Каква професия бихте избрала, ако не бяхте маг. фарм.?

- Лекар! 

- Остава ли ви време за личен живот?

- Опитвам се да намирам баланс между това, с което се занимавам и личния си живот.

- Кое е любимото ви място в родния Пловдив, което ви зарежда?

- Старият град. Обиичам да се разхождам из малките, калдъръмени улички...

- А коя е любимата ви дестинация, до която сте пътувала и коя мечтаете да посетите в близко бъдеще?

- Обожавам Виена, живяла съм там и един ден отново бих се установила там... Все още не съм била в Русия - Санкт Петербург, Москва.

- Какво Ви предстои в близко бъдеще?

- Разширяване на центъра за алтернативна медицина с допълнителна апаратура и услуги. Развитие и популяризиране на дейността ми в гр. София и гр. Варна. Като част от екипа на верига Аптеки 36.6 – увеличаване на броя на аптеките в Пловдивския регион, разширяване на асортимента с иновативни и натурални продукти и подобряване качеството на обслужване. 

- Как се виждате след 10 години?

- Като успяла бизнесдама, съпруга и майка на поне три деца.

И едно кратко интервю:

Никога не излизам от вкъщи без…  телефона си.

Последния път, когато плаках беше… от радост, че успях да помогна на едно болно момиче.

Любимата дреха в гардероба ми е…  черно, елегантно сако.

Последното нещо, което търсих в Google беше… рецепта за веган сладкиш.

Нещото, което винаги съм искала да направя e…  да помогна на хората да се чувстват здрави и красиви.

Парфюмът, който отлично ме описва е… Santal Royal Guerlain

Последният път, когато изпитах срам беше… Когато на едно обучение в чужбина ме попитаха какви други езици, освен английски и немски говоря..