Пловдивчанинът Атанас Игнатов реши да направи сватбата на сестра си още по-незабравима и успя да разчувства всички гости с прекрасно предложение за брак, което отправи към своята любов Ани Механджийска.

За голямата изненада, която готвил младият мъж от Пловдив, знаела булката и най-близките му, които били изключително щастлива, че на този толкова важен, радостните събития ще бъдат не едно, а две. 

Няколко месеца Атанас изпипвал и най-малките детайли по подготовката за предложението, а на самия ден с организацията се заели фотографът и диджеят, ангажирани за сватбата. 

За щастие всичко минало по план и до последно по-голямата част от гостите не подозирали за намеренията на изобретателния пловдивчанин.

Всичко се случило, когато на дансинга се събрали всички неомъжени дами, за да могато по традиция да хванат булчинския букет. В момента на хвърлянето обаче, булката се обърнала и се затичала към красивата и нищо неподозираща Ани, давайки букета в ръцете й.

В този момент на сцената се появил Атанас и на фона на романтична музика застанал на колене пред своята любима с пръстен в ръка, а гостите избухнали с радостни викове и ръкопляскания. 

Без много, много да му мисли, щастливата до безумие Ани отговорила със заветното "да" и не могла да скрие сълзите си от радост. 

Всички присъстващи не скрили вълнението си и започнали да скандират "Горчиво", да ги прегръщат и да честитят, като някои от тях дори се разплакали, водени от емоцията.

Последвал танц на влюбената двойка и младото семейство, под звуците на хубава песен от българската ни естрада. 

Атанас и Ани, която е студентка по медицина последна година, се срещнали преди година и половина. От пръв поглед пламнала любовта в техните сърца и те почти веднага заживели заедно. 

Едно от хобитата на младите пловдивчани е пътуването и те доста чесно пътуват из родината ни, като посещават едни от най-красивите кътчета на България.