На 1 ноември започва записването за следващия сватбен сезон в Пловдив. Всеки, който вече е планирал сватбата си за 2018 година, може да запази дата, час и място за събитието.

„Само моля гражданите да имат търпение и да не се притесняват, защото часове и дати ще има за всички желаещи да се венчаят в Пловдив. Още в първия ден от старта на записването за предстоящия сватбен сезон през миналата година имаше струпване на много хора. Не е задължително гражданите да дойдат да се запишат още през първия ден. Надявам се, че ще удовлетворим желанията на всички“, каза директорът на ОП „Радостни обреди“ Румяна Толова, цитирана от Фокус.

Тя сподели, че вече има заявки от младоженци за сватба на символичната дата 18.08.2018.

Румяна Толова посочи, че до края на календарната година има планирани сватби от младоженци, които предпочитат да се оженят през зимните месеци.

„Сватбените ритуали до края на годината не са толкова много, колкото бяха през последното тримесечие“, уточни директорът на ОП „Радостни обреди“ в Пловдив.

От началото на 2017 година до месец септември в Пловдив е имало около 2000 сватби. Отчита се ръст, спрямо същия отчетен период на предходната година.