14 красиви претендентки ще влязат в оспорвана надпревара за короната на „Мис България – Пловдив” 2021. Ако нормативната уредба позволява, събитието ще се проведе при строги противоепидемични мерки, актуално наложени от Здравното министерство, на 5 ноември в популярния Bushido Club, част от мегакомплекса 7POINTS

Чаровни и атлетични момичета се явиха на кастинга за конкурса миналата седмица. Те са мотивирани и готови да представят достойно нашия град на различни събития, корици на модни издания, ревюта и предавания.

Ето и част от претендентките за короната:

"Момичетата, които ще се борят за титлата „Мис България – Пловдив” 2021 са прекрасни! Претендентките трябва да се придържат към естествената красота, да бъдат усмихнати, грациозни, с присъствие на сцената и най-вече да бъдат себе си!", сподели пред Trafficnews главният организатор на конкурса „Мис България – Пловдив” 2021 - Деана Господинова, която е и регионален представител на модна агенция „Визаж”. Тя се запозна с всяка една от участничките и ще има задачата да избере най-достойните претендентки за короната.

Грандиозният финал на конкурса „Мис България – Пловдив” 2021 ще се състои в началото на месец ноември, а домакин отново ще бъде Bushido Club. В нощта на събитието момичетата ще дефилират в три тура. В първия ще излязат на сцената със спортно-елегантно облекло, във втория с бански костюми,а в третия с официални рокли. Интересна програма, стена на славата и много изненади очакват гостите на модното събитие. 

Част от него ще стане и най-красивата пловдивчанка за 2020 година - миналогодишната победителка на конкурса, която стана и първа подгласничка на конкурса „Мис България 2020” - Симона Хорозова. Тя ще предаде короната нататък и се надява новата носителка на титлата да е готова да представи Пловдив и България достойно при всички бъдещи изяви на модния подиум.

Конкурсът за красота “Мис България” стартира в далечната 1929г. Тогава за най-красивата българка е обявена Люба Йоцова. През 1967 година титлата “Мис България” грабва известната актриса Бранимира Антонова.

През 1995г. “Мис България” става Евгения Калканджиева, която се класира в ТОП 10 на международния конкурс за красота “Мис Свят”. През следващите години състезанието за най-красивите българки се превръща в блестящ спектакъл, а титлата “Мис България” е мечта на всяка българка. В конкурса по регламент могат да участват неомъжени българки между 17 – 25 години, които трябва да притежават букет от положителни качества. Престижният конкурс е излъчил 24 победителки, като по-известни сред тях са: Вера Русинова, Евгения Калканджиева, Наталия Гуркова, Елена Ангелова, Ивайла Бакалова, Роси Иванова, Славена Вътова и други.