Мария Бакалова и Юлиан Костов идват в България за проекта „Триумф“, който ще бъде създаден и разпространен чрез общата им продуцентска къща Five Oceans. Те са едни от най-успешните български актьори зад граница. „Триумф“ е първият филм, който Бакалова и Костов ще продуцират чрез общата си компания. Те са обещали, че ще осигурят повече възможности за източноевропейските актьори, особено за тези от Балканите. Двамата също така искат да премахнат негативните стереотипи около чуждите акценти и личността на хората от този район.

Това ще бъде първият филм на Бакалова в България след ролята ѝ в „Борат 2“, която ѝ донесе международна слава и номинация за „Оскар“. Мария Бакалова ще получи главната роля във филма, като към него ще се присъединят и Юлиан Вергов и Маргита Гошева. Кристина Грозева и Петър Вълчанов са режесьорите, които преподават на Бакалова в НАТФИЗ. Бакалова разказва, че след завършването си започва да им помага в планирането на задачи, за да присъства на занятията им всяка седмица.

„Триумф“ ще бъде военна сатира, вдъхновена от реални събития от 90-те години на миналия век. По това време, в хаотичните последици от падането на комунизма, оперативна група, съставена от високопоставени офицери от българската армия и екстрасенси, предприема строго секретна военна операция в село Царичина, за да изкопае извънземен артефакт, който ще промени хода на историята и ще направи България отново велика.

Това ще е първият път, в който Юлиан Костов ще говори на родния си език, след като създава кариера във Великобритания и Америка и през последните 10 години играе роли, в които говори само на други езици. Можем да го чуем на испански в Flack, на италиански в Back, на полски в Wild Bill, на руски в Berlin Station и Treadstone, както и на румънски в Temple.

Снимките по „Триумф“ вече са започнали в България, но засега филмът няма официална премиерна дата.