Съвсем скоро, градът на седемте тепета ще има своята нова "Мис България Пловдив" 2020. Вече е ясна и датата за кастинга, когато професионално жури ще подбере най-достойните претендентки за короната.

Събитието ще се проведе на 19 септември 2020 година (събота) от 16:00 часа, а мястото, което ще отвори вратите си за красавиците на Пловдив е Bushido Club, част от мегакомплекса 7POINTS

В надпреварата участие ще могат да вземат момичета на възраст между 17 и 25 години, с атлетично телосложение и готови да представят достойно нашия град на различни събития, корици на модни издания, ревюта и предавания.

„Момичетата, които ще стигнат до финала трябва да са максимално естествени, усмихнати, чаровни и с присъствие на сцената” – споделя Деана Господинова - главен организатор на конкурса и регионален представител на модна агенция „ Визаж”.

Всички кандидатки за титлата ще премерят сили в три тура – първи със спортно-елегантно облекло, втори с бански костюми и трети с официални рокли.

За информация и предварително записване тел. 0888501230 ;  0895529310

На финалния етап, короната ще предаде миналогодишната носителка на титлата "Мис България Пловдив" 2019 - очарователната Стелияна Иванова. Пловдивчанката стана и втора подгласничка на победителката в конкурса "Мис България" 2019.

Стелияна бе и сред звездните абитуриентки на 2020 година. Красавицата пристигна пред Гранд хотел Пловдив облечена в тюлена червена рокля, подчертаваща изваяното й тяло. Косата и, пък бе небрежно пусната по дължината на раменете, а гримът – семпъл и подчертаващ красотата и.

Синеоката хубавица завърши гимназия „Хуманитарен профил“ с немски и английски език. Желае да следва психология. От 5 години се занимава професионално с мода, снима за редица модни марки. От малка се занимава и със спортна аеробика и е печелила много международни състезания.

Конкурсът за красота “Мис България” води своето начало в далечната 1929г. Тогава за най-красивата българка е обявена Люба Йоцова. След спечелването на титлата, Люба участва на конкурса “Мис Европа” и става подгласничка .През 1967 година титлата “Мис България” грабва известната актриса Бранимира Антонова.

През 1995г. “Мис България” става Евгения Калканджиева, която се класира в ТОП 10 на международния конкурс за красота “Мис Свят”. През следващите години състезанието за най-красивите българки се превръща в блестящ спектакъл, а титлата “Мис България” - в мечта на всяка българка. В конкурса по регламент могат да участват неомъжени българки между 17 – 25 години, които трябва, както да проявят смелост да се явят на кастинг, така и да притежават красота, талант, харизматичност, сценично поведение, широка обща култура и добродетели. Престижният конкурс е излъчил 24 победителки, като по известни сред тях са: Вера Русинова, Евгения Калканджиева, Наталия Гуркова, Елена Ангелова, Ивайла Бакалова, Роси Иванова, Славена Вътова и други.