Моделите са готови на всякакви промени в името на професията. От прическата и стила на обличане до името. Точно така, много известни модели на 60-те, 90-те години и в днешни дни са сменили имената си, защото работата им го изисква. 

Причините са различни - някои избират да променят името си, за да бъде по-лесно запомнено, други - за да бъдат по-атрактивни, а при трети - прозвището, с което стават световноизвестни, идва само.

Всички познаваме Синди Крауфорд -

топмодел на 90-те години, чиято дъщеря сега усилено върви по стъпките ѝ. Всъщност истинското име на манекенката е Синтия. Синди е псевдоним, който тя избира.

Модната икона на 60-те Туиги,

която е известна още с актьорската си и певческа кариера също е родена с друго име. Лесли Хорнби се сдобива с прякора си впоследствие, благодарение на външния си вид - къса прическа, слабо телосложение.

На 16-годишна възраст Лесли се запознава с лондонски фризьор и става лице на неговия салон за красота. Първата фотосесия с късата коса, която я прави популярна по цял свят, е направена от Бери Лейтган. След като снимките излизат в Daily Express, е избрана за лице на 1966 г. Скоро след това тя става супермодел и икона на субкултурата на 60-те. Според някои именно Туиги е първият супермодел.

Милиони момичета по света искат да са като нея и отслабват до изнемогване, което е известно като "синдром на Туиги", имитират нейните грим, прическа и облекло. Тя става истинска визитна картичка на десетилетието. През 1970 г. Туиги се отказва от кариерата си на супермодел. Тя играе в няколко филма и дори е наградена със "Златен глобус". През 1971 година излиза първият ѝ албум.

Коко Роча - канадският супермодел се казва Микаила Роча, но майка ѝ я е наричала Мон петит Коко и прозвището ѝ е останало от детските години. 

Ирина Шейк - истинското име на красавицата, родена в Русия, е Ирина Валериевна Шайхлисламова. Разбирайки каква е истинската фамилия на модела, ни става ясно защо тя е променила името си.

Бела Хадид - известният модел съкращава цялото си име Изабела Хадид.

Бразилската красавица Изабел Гулар е един от най-популярните ангели на Victoria's Secret. Истинското име на модела е Мария Изабел Гулар Дурадо.

Истинското име на супермодела Наташа Поли е Наталия Сергейевна Полевшчикова. През 2004 г. руската красавица се превръща във фаворитка на модния поидум и съкращава името си, с което е известна в цял свят.

Източник: vesti.bg