Никол Бутева от Пловдив спечели награда за “Любима актриса”  във вторите Награди "NOVA подкрепя българските филми" 2019. Те бяха връчени на специално събитие в Дома на киното в столицата. На церемонията присъстваха актьори, режисьори, продуценти и любители на българското кино, а водещи бяха Галя Щърбева и Богомил Грозев. 

Никол Бутева, която често е оприличавана на звездата Адриана Лима, е модел, влогър и участва в първия мистъри уеб сериал – „Килерът", където изигра ролята на Деница. Режисьор на продукцията е Ники Илиев. 

"Не мога да ви опиша колко съм развълнувана след вчера...Спечелих награда за “Любима актриса”! Благодаря страшно много на всички, които са гласували за мен и са ме подкрепили, на моето момче Васил Андонов, което беше до мен през цялото време, на майка ми, която не спря да се вълнува и да плаче с мен! Надявам се да се гордеете с мен!" - написа Никол Бутева в своя публикация.

На събитието, красивата пловдивчанка се появи облечена в тоалет от плътен сатен "Queen of fashion boyfriend", дело на сестрите "Alessa" и луксозни черни чизми от същия моден бранд.

Никол Бутева завърши Френската езикова гимназия под тепетата, а в момента е студентка в УНСС. Успоредно с учението развива кариерата си на модел.

Сюжетът на лентата „Килерът" се върти около група приятели, които бягат от града и опитват да намерят спокойствие на хижа във Витоша. Момичето, в чиято роля е Никол, е импулсивно, конфликтно и непредвидимо. Деница е бунтарка, която прави всичко напук дори когато няма логика. 

В категорията за най-любим уеб актьор гласуването беше повече от оспорвано. Статуетката отнесе Илиян Илиев. 

Най-много статуетки получиха филмът "Привличане", хитовият медицински сериал "Откраднат живот: Анатомия на гнева" и уеб сериалът "Следвай ме".

Любовта на публиката спечелиха и следните актриси и актьори в съответните категории.

Любима кино актриса е Яна Маринова за филма „Привличане”. Най-много гласове за Любим кино актьор събра Александър Сано от същия филм.

Най-любим актьор в сериал е Юлиан Вергов за участието си в „Откраднат живот”. А статуетката за най-любима актриса в сериал грабна Диана Димитрова също за „Откраднат живот”.

Любимата статуетка не подмина и категорията „Изгряваща звезда”, която тази година спечели малкият Петър Милошев.

Наградите „NOVA подкрепя българските филми“ са естествено продължение на дългосрочния ангажимент на NOVA за подкрепа на българската филмова индустрия. Мащабната кампания, която стартира през 2016 г., е важна част от корпоративната стратегията на Нова Броудкастинг Груп и е израз на сериозното намерение на компанията не само да увеличи доверието в българските филмови продукции, но и да инвестира в тяхната реализация и популяризиране.