Абитуриентските балове наближават с пълна пара, а краят на май ще бъде белязан от много празнично настроение, щастливи възгласи на завършващи зрелостници и красиви тоалети.

Подготовката за един от най-важните дни на тазгодишните абитуриенти започна отдавна. Рокли, обувки, прически, гримове, бижута. Кой е по по най? Още след като стартира учебната година, това е тема номер едно сред учениците. Вълшебният ден през последните години се превръща в същинско модно дефиле, а най-лъскавите автомобили под тепетата вече са на старт линията и са готови да натиснат педала на газта, за да оберат погледите по пловдивските улици.

Родители са в трескава подготовка за деня, в който децата им ще поемат по нов път, ресторантите са запълнени на макс, а часовете при известните гримьори и стилисти под тепетата вече резервирани от миналото лято.

Голяма част от момичетата умело крият избрания тоалет, за да бъдат единствени и неповторими, други пък от месеци обсъждат последните колекции на световните дизайнери и българските повелителки на модата. Във всеки випуск обаче има млади дами, чийто стил зорко се следи от съученичките им. Затова и те попадат в графата на най- обсъжданите и очаквани абитуриентки тази година.

Кои ще бъдат най-красивите цвята на предстоящите балове? TrafficNews.bg направи щателно проучване сред зрелостниците. Ето кои са най- очакваните абитуриентки от набор 99!

Мария Шиндарова завършва частно училище „Класик”. Младата дама е увлечена от модата и винаги обира погледите с перфектния си стайлинг. Засега е тайна дали роклята й ще бъде по нейна идея или ще заложи на някоя от световните марки. Често тя може да бъде засечена по пловдивските заведения в компанията на брат си и един от най-желаните ергени - Спас Шиндаров, с прякор Мръвката. Двамата са наследници на месарския бос Тодор Шиндаров.

Полина Георгиева е една от най-успешните госпожици в Английската гимназия. Чаровницата се занимава със спортна аеробика и до момента е носила солиден брой медали от различни първенства. Освен с учението и спорта, Полина се занимава и с журналистика и има собствен новинарски сайт, а страстта й към спортните репортажи е наследила от баща си. Другото й любимо занимание е фотографията. Тя е комбинация между умна и красива и в момента паралелно с подготовката за бала се готви и за кандидатстване в Софийския университет с право.

Следващата прекрасница носи името Елиза Коева и също завършва Английската гимназия. Тя е дъщеря на известна пловдивска адвокатка и съвсем логично, младата дама ще тръгне по стъпките на майка си, като ще кандидатства в юридическия факултет на Софийския университет.

Рада Стоилова е една от най-ухажваните госпожици на Математическата гимназия. Чаровницата е изключително амбициозна и отговорна за бъдещето си. Тя е кандидатствала в Англия с международно право, а избора на специалността си е направила, защото не е ограничава в рамките на една държава, а ще има възможност за реализация по целия свят. Страстта на бъдещата абитуриентка са пътуванията, както и запознанствата с различни нови хора.

Марая Михайлова завършва Английската гимназия и също ще мине по червения килим тази година. Марая е дъщеря на известния диджей Живко Микс. Тя обича да пътува, но доста често може да бъде забелязана и по нощните клубове под тепетата.

Мартина Гарабедян – ученичката от ЕГ "Пловдив" стана истинска гордост на град Пловдив с голямото си постижение. Тя спечели 500 000 долара за обучение в най-добрия университет за предприемачи в САЩ. 18-годишната Мартина Гарабедян ще учи в Бабсън Колидж в Бостън, а стипендията й е предоставена от Фондация „Кроношпан“. “Много съм щастлива и нямам търпение да започна обучението си. То ще отвори огромни възможности и хоризонти пред мен. Това е изключителен шанс, който човек получава веднъж в живота си и съм много благодарна за него”, каза Мартина Гарабедян, която заминава за САЩ през август.

Виктория Николова – магнетичната пловдивчанка е възпитанична на ЕГ Пловдив и определено е сред най- стилните млади дами в града. Тя е дъщеря на известна бизнесдама, която е собственична на няколко от най-луксозните бутици за дрехи под тепетата. 

Никол Бутева – красавицата с ангелски черти, която завършва Френската гимназия, стана известна под тепетата с прозвището – пловдивската Адриана Лима. Тя е запалена по модата и вече е получила няколко предложения за снимки от световни модни агенции. Въпреки това, синеоката пловдивчанка успява да съчетава учението за предстоящите изпити с ангажиментите около модата. Относно подготовката за абитуриентския й бал, тя споделя: „Не съм фенка на роклите, но в най-красивата ще ме видите облечена на бала”.

Диана Сапунджиева учи в  Английската гимназия, но след пет години интензивно изучаване на езици желае да продължи своето образование в чужбина. Тя силно се надява скоро да облече бялата престилка и да сложи лекарските слушалки, защото е кандидатствала в Германия с медицина. „Избрах тази специалност, защото изпитвам удоволствие, когато помагам на хора в нужда. А какво по добро от това да спасиш нечий живот?” – споделя чаровната Диана.

Съученичката й София Читакова също се е насочила към медицината, но е решила да продължи образованието си в Медицинския университет в София . „Избирам тази специалност, защото изпитвам нужда да се чувствам полезна и да виждам усмивките на хората!” – коментира пловдивчанката.

Държим да отбележим, че това не е класация , а момичетата са подредени на случаен принцип. Също така сме сигурни, че не сме успели да представим всички принцеси, така че очакваме още предложения от нашите читатели. След баловете пък ще ви покажем тоалетите на абитуриентките.