Десетки изпълнители се включиха в благотворителния концерт, организиран в помощ на музиканта от орк. Пловдив - Минко Илиев.

Певци, музиканти, танцьори и приятели на кларинетиста напълниха салона на ресторант "Керван Сарай" под тепетата, за да подкрепят Минко в неговата борба за живот. Той има нужда от спешна животоспасяваща операция, а именно трансплантация на бъбрек.

Музикалната програма започна с изпълнения на Росица Пейчева, която подкрепи Минко с трогателни думи и му пожела никога да не губи вяра в доброто, защото тя самата е минала през подобен труден момент преди години. На своя колега тя подари икона, която да го пази по-трудния път, който му предстои, а за съпругата му бе приготвила букет червени рози. 

Последваха изпълнения на народните певци от Пайнер Калина и Невена, Здравко Мандаджиев, Деян Митев, Таня Маринова, орк. Пловдив, Виолета Стойковска и Десислава Лалева, гръцки оркестър - бузуки Ицо (Дългия) и солист Сотос Карабелас, Танцов състав,,Тракийци” - с.Бенковски и още много певци и хореографи. 

Специални гости на благотворителния концерт бяха още певицата на народа Ивана и нейният бенд, както и Ваня и диджей Дамян, които зарадваха всички присъстващи със своите изпълнения.

Средствата, събрани от благотворителния концерт, са на стойност 2935 лв., а Минко Илиев благодари на всички, които го подкрепиха.             

Средствата се набират по банкова сметка:

IBAN: BG43UNCR70001524087934

BIC: UNCRBGSF

Титуляр - Минко Митков Илиев