Сезонът на балове 2023 вече е тук. Това е едно от най-очакваните събития през годината, а и в живота на всеки ученик. Дните от 22 до 26 май се превръщат в зрелищни събития и събират погледите по улиците в Пловдив. Абитуриентите дефилират пред големите хотели, а луксозни автомобили натискат клаксоните и озвучават целия град.

Част от абитуриентите, които ще представим са младежи от елитни гимназии под тепетата. Младежите са станали известни с постижения в различни сфери. Някои от тях са добили популярност заради талантите си, а други са наследници на известни фамилии.

Всеки випуск има своите разпознаваеми лица, а всяка година TrafficNews показва част от най-очакваните абитуриенти в Пловдив.

Ето и кои са популярните лица на випуск 2023 в Пловдив:

Пловдивчанката Маргарита Стойкова е една от най-разпознаваемите абитуриентки под тепетата тази година. Влогърката завършва Езикова гимназия „Иван Вазов” в Пловдив, като най-вероятно ще продължи да се занимава с актьорско майсторство.

Маргарита придоби популярност покрай ролята си като „Венета” в сериала „Татковци”. Освен това тя публикува и влогове в своя youtube канал, в които представя ежедневието си, приятелите си и показва любимите си занимания.

Тази година едно от новите попълнения в поп фолк средите също завършва 12 клас. Това е Даниела Пирянкова, която е по-известна като Данна. Изпълнителката е родом от Хисаря и е зодия Близнаци.

От малка Пирянкова се занимава с музика, като до този момент не е съобщила дали смята да продължи образованието си, или ще се отдаде и занапред изцяло на музикалната си кариера.

Младият талант на Локомотив Тодор Павлов завършва Английската гимназия. Футболистът дебютира в мъжкия футбол през миналия сезон. През този бранителят вече има цели 13 мача за мъжкия отбор на Локомотив, а през зимата подписа и първия си професионален договор с тима. От 13-те мача в 10 играе като титуляр.

Дебютът му като титуляр беше в дербито срещу Ботев на Лаута, когато беше избран за играч на мача. Най-вероятно Павлов ще продължи и занапред с надграждането на футболната си кариера.

Абитуриентски бал има и пловдивската гимнастичка Елица Ангелова. Пловдивчанката завършва Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент–Екзюпери“.

Елица спортува от малка, като неведнъж е представяла града ни на различни състезания и е печелила отличия.

Волейболистката Боряна Ангелова пък завършва Спортното училище „Васил Левски”. Боряна е трикратна шампионка на България и три пъти носител на Купата на България с женския отбор на Марица.

Играе на поста център и получава повиквателни и за националния отбор в различните възрасти при девойките. Преди няколко седмици Боряна вдигна трети трофей през този сезон след шампионската титла и Купата на страната – тя стана шампионка при старшата възраст.

Една от талантливите гимнастички в Пловдив Снежана Колева също е абитуриентка. Тя е била част от националния отбор за девойки по художествена гимнастика. Има спечелени близо 70 медала от международни и държавни състезания.

Освен за матури, в момента  Снежана се готви за държавно първенство категория „Елит". Гимнастичката има намерения да продължи да се занимава със спорт, като дори има желание да се ориентира и към треньорска дейност.

Сияна Славова завършва ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Пловдив. Сияна има персонален блог в Инстаграм и публикува най-различни снимки и сторита от ежедневието си. 

Най-вероятно Сияна ще продължи обучението си в Пловдив и ще продължи развитието си в сферата на туристическия бранш. 

Алекса Колева завършва Търговската гимназия. Тя е дъщеря на известен пловдивски диджей и след завършването си, момичето има намерение да продължи обучението си в Пловдив.