Джейми Елиаз, в  която тече българска и ливанска кръв, беше първата домакиня в новия сезон на предаването "Черешката на тортата".

Представянето и обаче със сигурност не бе от най-добрите и предизвика възмущението на стотици потребители в социалните мрежи. 

Тя посрещна гостите си с хумус, салата "Фатуш", шиш таук и десерт-изненада.

Оказа се обаче, че студентката по психология, която се прочу у нас като "българската Шехерезада", не е сигурна дали месото се пече или вари на скарата, освен това на въпрос "От какво месо е смес каймата", тя отговори "Месото е кайма". 

Както голяма част от хората в социалните мрежи коментираха, Джейми даде "Много храна за очите, но и храна за размисъл".

В първия сезон на предаването, инфлуенсърката, която е следвана от над 40 000 последователи в мрежата, не можа да блесне нито с кулинарни умения, нито с интелект. 

Всъщност, ливанската принцеса влезе в кухнята за първи път в живота си, а за да се справи с предизвикателството бе наела няколко помощници. 

Самият шеф Манчев също не скри възмущението си, а Венци Мицов, който участваше в кулинарното шоу в началото на годината, също изригна с дълъг пост:

"Да ви кажа, “Черешката на тортата” не е лесно предаване. Казвам го като човек, който вече участва веднъж.
В това предаване най - сложното не е да сготвиш. Не е и да напазаруваш, нито да посрещнеш гостите.
Най - сложното на този формат е, че, без да си даваш сметка, каниш цяла България на гости у вас.
Въпросът е доколко има какво да покажеш. И освен това дали изобщо има какво да покажеш.
Харесвам много предаването. За мен то е най - успешния телевизионен формат, излъчван по телевизията.
Това, което виждам тази вечер от една страна е жалко. Но от друга показва новите звезди. Тези, които са известни, но никой от нас не знае с какво.
Вижте хубаво това доста жалко нещо по телевизията. И го запомнете. Защото то утре ще се снима без горнише на банския в инстаграм и ще получи повече лайкове, отколкото цялата българска класическа музика е получила общо в интернет за всички времена.
И после си дайте сметка, че утре това нещо, което не може да си посоли храната със солница ще ви постне мъдър статус за живота. И вие ще го послушате.
Това е положението. А “Черешката на тортата” за това е як формат - защото понякога под благовидния мейнстрийм ще ви покаже истинското лице на съвременното българско малоумие.