Какво не знаем за "най-добрите приятели на всяко момиче" - диамантите  и изящните бижута, които се изработват от тях? В поредицата ни „Диаманти и бижута” ще ви разкажем повече за тях, как да инвестирате в диаманти, как да изберете съвършения годежен пръстен, кои са най-търсените скъпоценни камъни и още много други интересни подробности от света на ювелирното изкуство.

„Диамантът е най-ценният не само от скъпоценните камъни, но и от всички неща на този свят“ -

римският натуралист Плиний

Според астрологията, скъпоценните камъни са посредници между космоса и човека. По тази причина всеки месец от годината и всеки зодиакален знак има свой камък. За месец август е определен перидотът. Но ако ви се струва твърде екстравагантно, винаги може да придържате към „вечните камъни” – диамантите. Те са непреходна и изящна класика. В Пловдив съветник в избора могат да ви бъдат квалифицираните експерти от Бижутерска къща Папазян Даймънд

Древните римляни и гърци са вярвали, че диамантите са сълзи на боговете и че стрелите на Купидон са с диаманти. Това е може би най-ранната връзка между диамантите и романтичната любов.  А първата известна употреба на диамантен годежен пръстен е през 1477 г., когато ерцхерцог Максимилиан от Австрия подарява на Мария от Бургундия златен пръстен с буквата M, изписана с диаманти. Днес, падането на коляно пред любимата жена е неизменно свързано с изтънчения им блясък.

Затова годежните пръстени са едно от основните направления със запазена търговска марка Брутал. Те са изцяло съобразени с класическата повеля на традицията, достойни за заветното „ДА”, оставяйки трайни спомени с проява на добър вкус, стил и изисканост. В крайна сметка, мечта на всяка дама е да се почувства като принцеса в своя специален ден. А ако се чудите, какво ще се хареса на вашата избраница, консултантите на Брутал са готови да ви насочат и да ви дадат най-добрите предложения съобразени с вашия бюджет.

Лятото е сезонът не само на сватбите, но и на женственост и фееричност като цяло, по простата причина, че жените си позволяват по-шармантни и изрязани тоалети. Почувствайте жизнената енергия, която диамантът носи и добавете невероятна елегантност към слънчевата си визия.

Диамантeното изобилие на бижутерска къща Brutal присъства и в други техни колекции – пръстени, обеци и медальони, които ще ви радват със зашеметяващия си блясък, ще ви впечатлят с дизайна, красотата на светлината и физичен модел. Този природен феномен ще ви дари с изобилие от любов, страст и екзалтиращо вълнение.

Бутици Brutal може да намерите в гр. Пловдив, ул. Златю Бояджиев 1 /срещу централния вход на Новотела/ и на ул. Константин Иричек 11 .