Samsung е един от безспорните и дългогодишни лидери на пазара за телевизори и сега компанията е решила да приложи опита си в иновативна джаджа, която със сигурност ще заинтригува мнозина фенове на технологиите.

В началото на месеца Samsung анонсира поредната си иновация - компактен проектор на име Freestyle.

За разлика от добре познатите проектори, The Freestyle ви дава възможност да прожектирате висококачествено видео навсякъде, дори на тавана. Компактното устройство може да бъде и високоговорител, за да слушате любимата си музика.

Новата джаджа може да се използва за допълнително осветление във всяко помещението – по време на парти или просто, когато се нуждаете от по-голяма доза уют, докато слушате любимата си музика у дома например. В комплекта е включена капачка за обектива, която действа като филтър за светлинно шоу - включително звездна нощна визия или ефект на лава лампа. Светлинният дисплей може също да реагира на звука, така че от своя страна да се синхронизира с плейлист.

The Freestyle е с компактен размер и заема много по-малко място от стандартните проектори. Освен това тежи само 830 грама, а така може да е винаги с вас, за да се потопите в  аудиовизуални изживявания и забавления - превръщате всяко пространство в екран. Представете си, че може да носите телевизора, тонколоната и амбиентната си лампа навсякъде. Той може да бъде захранван чрез електрическата мрежа или от стандартна външна батерия.

Единствено трябва да си изберете повърхност и сте готови да проектирате върху площ от 30 до 100 инча. От вас не се изисква нищо, освен да го включите и да се наслаждавате, без да полагате усилия да го настройвате. Устройството автоматично ще фокусира и ще предостави максималнo ясен и контрастен образ, благодарение на вградените сензори-жироскопи. То дори ще нивелира автоматично екрана и ще се настрои към цвета на стената. Качеството на картината определено ще ви впечатли, за проектор с такъв размер. Звукът е силен, плътен и пространствен, благодарение на вградено 360-градусово аудио с дълбок бас.

The Freestyle разполага с всички интелигентни функции, които предлага Samsung, нужна е само връзка към Wi-Fi и устройството ще изпълнява командите ви, благодарение на вградените микрофони.  Освен всичко изброено дотук, той може да бъде ползван като продължение на екрана на телефона ви – посредством т.нар. Mobile Mirroring.