Добре познатата  и обичана марка “Димитър Маджаров” е еталон за качество и традиция. Зад нея обаче стоят не само модерните технологии на две производствени предприятия, в Пловдив и в Стамболийски, но и семейство, което, водено от общи амбиции, вече 30 години предлага на потребителите точно това, което се търси – автентичен вкус, качество и достъпност.

Създателят на компанията Димитър Маджаров завършва образованието си във Висшия институт по хранително-вкусова промишленост в гр. Пловдив, а след това заминава за Бургас, където черпи опит и умения в системата на ДСО “Родопа”. Няколко години по-късно се завърща в Пловдив, за да постави заедно със съпругата си началото на малък семеен бизнес с търговия на хранителни продукти, а впоследствие - собствено производство на месни и млечни продукти.

Юлия Маджарова — съпруга и инженер-технолог с направление млекопреработка

Съпругата на основателя на фирмата също завършва в Университета по хранители технологии в гр. Пловдив, специалност технология на млякото. Нейните умения и идеи за развитието на бизнеса се реализират през 1998 г., когато към клиентите от първата мандра на компанията тръгват бели саламурени сирена и кашкавали. Фирмата предлага продукти от всички категории в млечния бранш като: сирене, кашкавал, кисело мляко и др. Брандът е първият с гама сирена и кашкавали от четири вида млека – краве, овче, козе и биволско. Последната инвестиция на Маджарови е в изцяло нова производствена линия – на прясно мляко. 

Станислава Маджарова — дъщеря и заместник-управител

Дъщерята на Юлия Маджарова и Димитър Маджаров е лицето на фирмата на задграничните пазари и второ поколение мениджър на марката. Тя става част от семейната фирма през 2005 г., като в момента отговаря за маркетинга, дистрибуцията и износа, и ръководи целия търговски екип.  Станислава завършва "Аграрна икономика" в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”, а след това взима магистърска степен по Глобален маркетинг мениджмънт в престижен лондонски университет.

Принос и позиции в семейния модел на управление

Компанията на семейство Маджарови започва като малка фирма с търговска и дистрибуционна дейност в Пловдив и бързо еволюира в собствено производство на месни и млечни продукти. Юлия и Димитър Маджарови разбират, че потребителите търсят качествени и традиционни български продукти и им предлагат именно това. 

Жената на Димитър Маджаров е инженер-технолог с направление млекопреработка и отговаря за създаването на млечните продукти, а Димитър Маджаров отговаря за месните продукти. Юлия Маджарова ръководи млекопреработвателното предприятие в гр. Стамболийски с капацитет до 80 тона свежо българско мляко, а Димитър Маджаров – месопреработвателното предприятие в гр. Пловдив с капацитет от 30 тона свежо месо дневно. 

Дъщерята на семейството, Станислава, завършва магистърската си степен в престижен университет във Великобритания. Това я подготвя да поеме една от най-ключовите позиции във фирмата — заместник-управител. Тя има водеща роля в търговския отдел на компанията, грижи се за разпространението на семейните продукти в България и зад граница. Сред заслугите й са и поддържането на дългосрочни отношения с компаниите-партньори, бързия и специфичен отговор на търсенето на всeки пазар. 

Синът на семейство Маджарови, Филип Маджаров, има собствен бизнес в различна  сфера. И той обаче е свързан с развитието на фирмата, като й предоставя стратегически финансови съвети.

“Димитър Маджаров-2” е фирма с 30 години професионализъм и качество. Именно семейният модел на управление, общите цели и сплотеността на фамилията са сред причините за успеха на марката.

Откъде идва мотото “От нашето семейство за вашето семейство”?

Една от най-силните черти на Маджарови е познаването потребностите на потребителите. Те се стараят да отговарят на тези потребности още когато компанията е в зародиш. И до днес безкомпромисното качество и стриктното спазване на технологиите са водещи в производствата на фирмата. “От нашето семейство за вашето семейство” е мото, което се ражда през далечната 2015 г., и което семейство Маджарови следва до ден-днешен като предлага  автентичен вкус на достъпни цени за всяка българска трапеза.