По инициатива на кмета Стоян Алексиев и "Сити Пропъртис" зелените площи на квартала ще се превърнат в още по-приятно място за отмора и прекарване на време навън.

През есента на миналата година в квартал Гагарин със съдействието на администрацията на район „Северен“ и  „Сити Пропъртис“ ЕООД бяха поставени нови къщички за книги на специално определени за това места. Те бързо станаха притегателно място за малки и големи и мнозина се възползваха от възможността да заемат интересно четиво и после да го върнат или заменят с друго.

С настъпването на пролетта и събуждането на природата продължават инициативите на районната администрация  и Сити Пропъртис по облагородяването на квартала и превръщането на зелените зони в желано място за отдих и срещи с приятели.

В зелените пространства на ул. "Борба" и ул. "Милеви скали" ще бъдат засадени дръвчета от видовете: червен дъб, явор, ясен, офика, липа, ликвидамбър, лириодендрон, бреза, а цветните алеи ще се обогатят с рози, туя смарагд, ивонимус, лавровишна и др. Общо 90-те растителни вида, предоставени от Сити Пропъртис, отговарят на броя на апартаментите в новия жилищен проект на компанията.

„С тази инициатива целим да популяризираме грижата към зелената екосистема на нашия град и да покажем с личен пример, че всяка малка крачка е важна!“ – коментират от офиса на Сити Пропъртис.

Обещават, че няма да приключат с инициативите и с голяма отговорност приемат като мисия подобряването на градските условия и превръщането на Пловдив в  най-доброто място за живот.