Qatar Airways е обявена за „авиокомпания на годината“ от международната рейтингова организация за въздушен транспорт Skytrax. Авиокомпанията взима още пет награди, включително за най-добрата бизнес класа в света, най-добрия летищен салон за бизнес класа в света, най-добрите седалки в бизнес класа в света, най-добрият в света бордови кетъринг в бизнес клас и най-добрата авиокомпания в Близкия изток.

Qatar Airways продължава да стои сама на върха на индустрията, като това се потвърждава от тази награда за върхови постижения, която компанията получава за безпрецедентния шести път (2011, 2012, 2015, 2017, 2019 и сега 2021).

Известни като Оскарите на авиационната индустрия, наградите Skytrax за 2021 г. обхващат периода от септември 2019 г. до юли 2021 г. Така резултатите отразяват комбинация от времената, когато нямаше ограничения за пътуване, съчетани с тези по време на пандемията. Именно това ясно илюстрира устойчивостта и гъвкавостта на Qatar Airways, които бележат непрекъснати постижения, както преди пандемията, така и след това, когато продължи полетите и предложи спасителна линия на своите клиенти по целия свят в най -предизвикателните времена. Qatar Airways също стана първата световна авиокомпания, получила рейтинга за безопасност на Skytrax COVID-19 през януари 2021 г., докато неговият център, международното летище Хамад, наскоро /август 2021/ беше избран за най-доброто летище в света.

Освен това авиокомпанията получи признание за луксозния си салон Al Mourjan, успокояващ оазис за пътуващите, който беше избран за най -добрия салон в бизнес авиолинии в света. Междувременно патентованият Qsuite остава явен лидер в луксозната бизнес класа, като е обявен за най-добрата бизнес класа на авиокомпания в света и грабва отличието за пета поредна година.

Продължаващата еволюция в предлагането на храна на борда, която залага на текущото развитие и подобряване на хранителните продукти и напитки, също беше отчетена висока  с наградата за най-добър бордови кетъринг в света в бизнес класа.

Авиокомпанията е обявена и за най-добрата авиокомпания в Близкия изток, което допълнително подчертава предпочитанията на пътниците за Qatar Airways в региона поради изключителните си отличаващи се услуги, глобалната мрежа, постоянната надеждност и гъвкавост. Част от заслугите за тази титла са на международно летище Хамад, което е единственото петзвездно летище на Skytrax в региона.

Катарските авиолонии поставиха още по-голям акцент върху преживяването на пътниците и здравната безопасност по време на пандемията, за да повишат нивата на обслужване и да вдъхнат увереност у пътуващите. Последователният стремеж към иновации беше отразен във въвеждането на нова бизнес класа в Boeing 787-9, UV почистване между полетите и технология за развлечение без докосване. Qatar Airways въведе и водещи в индустрията гъвкави опции за промени в резервациите, което демонстрира ангажимента на авиокомпанията да върви само напред и нагоре, улавяйки възможности във всякакви времена.

 „Да бъдеш признат за шеста поредна година за най-добра авиокомпания в света е невероятно постижение за нашата авиокомпания и искам да благодаря на лоялните ни пътници за тази награда. Отразявайки една от най-предизвикателните години в историята на авиацията, тази награда е подходящо признание за цялата упорита работа на цялото семейство на Qatar Airways, което се грижи за нашите пътници. Никога не сме ги изоставяли, когато са имали най -голяма нужда от нас, продължихме да летим, за да приберем хората у дома, фокусирани върху здравната безопасност, за да осигурим спокойствие на клиентите и служителите, и да продължихме да внедряваме нововъведения дори през този период“, каза главният изпълнителен директор на Qatar Airways Group г -н Акбар ал Бакер.

„Нашата цел продължава да бъде избраната авиокомпания за пътуващите в световен мащаб, които имат желание да изследват с най -добрата авиокомпания в света чрез най -доброто летище в света. Нашият постоянен ангажимент към нашите пътници е да осигурим несравнимо преживяване, когато пътуват с Qatar Airways и тези награди потвърждават, че продължаваме да постигаме това, вървейки в правилната посока“, добави Ал Бакер.

 „Да бъдеш обявен за най-добрата авиокомпания в света е голямо признание за високите стандарти на Qatar Airways и да спечелиш това най-високо отличие за шести път е забележително постижение. Поздравяваме ги за този уникален успех. Фокусът на нашето годишно проучване, което се базира на анкета сред ползвателите на авиоуслуги, е пътниците да направят свой собствен, личен избор коя авиокомпания смятат за най-добра и е ясно, че Qatar Airways е запазила високите си стандарти за иновации и услуги, както в по-нормални времена, така и в настоящата глобална пандемия. Qatar Airways доминира в категориите за най -добра бизнес класа в света през 2021 г., печелейки петте отличия“, посочи главният изпълнителен директор на Skytrax Едуард Плейст.

Наградите на Skytrax World Airline Awards са независими и безпристрастни, въведени през 1999 г., за да предоставят наистина глобална оценка на удовлетвореността на клиентите. Пътуващите по целия свят дават своя вот в най-голямото проучване за удовлетвореността на пътниците от авиокомпаниите, за да определят победителите.