От една седмица ул. "Димитър Талев" пред блок 1100 в Кючук Париж е затворена. И улицата, и тротоарите са завзети от камиони и строителна техника. А те... "чупят бордюрите и не дават възможност за излизане с децата на ясли и градини. Дори ни е трудно да ходим на работа", сигнализира читател на Trafficnews.bg.

Преди да напише до редакцията, нашият читател е подал сигнал на 112, за да попитат КАТ дали има план и предвиден обходен маршрут за движение. От 112 се свързали с Първо РПУ, откъдето са казали пловдивчанинът да се обърне към район "Южен".

"Мисля, че този отговор е меко казано некомпетентен - тъй като сигналът от мен е за затваряне на улица и тротоари. А при ПТП на пътя не съм чул отношение да взимат от съответния район. Явно е прехвърляне на отговорност и спечелване на време", смята нашият читател.

Потърсихме за мнение Борислав Инчев - кмет на район "Южен", където са препратили читателя ни. Ето какво ни каза той: "Район "Южен" не отговаря за тези неща. Общинският инспекторат следи за запрашаването и за замърсяване. Другият орган, който има отношение към проблема, е Организация и контрол на транспорта. Те издават разрешение за затваряне на улица. В районната администрация не е постъпвал сигнал за затваряне на ул. "Димитър Талев".

И така - нашият читател се оказа абсолютно прав - поне по отношение на компетентността на отговора, който е получил, и прехвърлянето на топката. Що се отнася до същността на проблема - има ли разрешение за затваряне на улицата, какво е замърсяването и запрашеността на мястото, което според читателя ни е цялото в пясък и прах, всичко това ще разберем скоро. Защото кметът на рйон "Южен" стартират проверка и ако има нарушение, виновните за това ще бъдат наказани. 

Очаквайте продължение на темата.