Нищо вече не е в състояние да ни учуди! Туристи продават кръвта си, за да си платят хотела на морето. Това разкриха роднини на пациенти, нуждаещи се от кръвопреливане във Варна. По думите им закъсали за пари летовници ги пресрещали край местния Център по трансфузионна хематология.

„Двама младежи ни предложиха срещу 600 лева две банки от по 450 милилитра. Оплакаха се, че са били ограбени по време на почивката си и няма как да си платят хотела, в който са отседнали. Затова помолиха да купим от тяхната кръв, а не от другите търговци, които обикалят наоколо”, обясни възрастна жена, цитирана от в. „Телеграф”. Семейството отказало да се възползва от предложението, въпреки че младежите свалили цената на 500 лева. Очевидци разказват и други подобни случай.

„Най-вероятно става въпрос за нов трик на търговците на кръв, които се опитват да печелят клиенти. Конкуренцията между тях е голяма и вече си измислят сърцераздирателни истории, за да измъкнат пари от нуждаещите се”, коментираха лекари. Те разказват, че платени донори от цялата страна са се изнесли към морето, където предлагат услугите си двойно и тройно по-скъпо заради повишеното търсене.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg