Ремонтът с неизвестен край. Така можем да определим случващото се на улица „ Проф. Цветан Лазаров” в Пловдив. На 7 март тази година там е започнало строителството, чиято цел е да се изгради продължение на улицата, намираща се водеща към „Лаута”, което да премине между стадиона и едноименния парк и да свърже улицата с кръстовището на улица „Поручик Боян Ботев” в ЖР Тракия.

Обявената на информационното табло на обекта продължителност на строителството е 77 календарни дни. Проста сметка показва, че на 22 май улицата е трябвало вече да е завършена. Всеки обаче може да види, че това не е така – на място стоят строителни материали, работници обикалят, багери продължават да копаят, а валяци чакат да дойде и техния ред. Някога. Четири дни след крайния срок работата, поне на пръв поглед, изглежда далеч от своя край.

За неспазения срок за строителството ни информира жител на ЖР „Тракия”, който с интерес наблюдава строителните дейности, но с недоволство отбелязва разликата между написаното на табелата и реалността. Свързахме се с консорциума, работещ по улицата, като оттам ни обясниха, че строителството е забавено, тъй като се изчакват дейностите на Топлофикация и за забавянето трябва да се обърнем към Община Пловдив.

Така и направихме. Зам.-кметът по строителството Димитър Кацарски обясни, че забавянето наистина се дължи на това, че строителството на улица следва дейностите на EVN Топлофикация. Там, където те били приключили своята работа, строителите са свършили и своята. Попитахме има ли все пак нов краен срок за завършване на строителството. Зам.-кметът отговори, че ще могат да дадат краен срок само след като от Топлофикация дадат такъв.

И ето как стигнахме и до EVN Топлофикация. Оттам ни информираха, че става дума за продължителен проект. В този участък, който е с дължина почти километър, за пръв път се слагат топлопроводи. Към момента край на тези дейности може да се очаква чак към месеците юли и август. Това обаче не е окончателен краен срок и той може да претърпи още промени.

Припомняме, че самото строителство на улицата се извършва с общински пари и е на стойност 3 милиона лева.

Вижте как изглежда улицата дни след крайния срок за завършването на строителството в следващото ВИДЕО:

Още от TRAFFIC TV гледайте ТУК

TrafficNews.bg