Законът за движение по пътищата лесно се забравя. Още по-лесно е да си наясно с правилата, но да си затвориш очите за тях, както ни учи шофьор от Пловдив. Водачът паркирал мерцедеса си на улица „Богомил”, в участък, където това е абсолютно забранено със знак.

Това обаче не е единственото му нарушение. Шофьорът на мерцедеса дори е навлязъл в платното за насрещно движение и е паркирал там, правейки реално две нарушения. Вероятно така е било по-удобно за него. Не е ясно защо колата е оставена там. Можем само да предполагаме, че водачът е имал „спешна” работа в някой от намиращите се на „Богомил” магазини.

На снимката се вижда и друг автомобил пред мерцедеса, който дори да е спрял само за престой, отново е в нарушение заради знака няколко метра зад него. И двете коли почти изцяло блокират едната лента на и без това не особено широката улица, като принуждават всички движещи се в посока към "Източен" да влизат в насрещното.

Снима на нарушението ни изпрати читател на TrafficNews.bg. Неговият въпрос е само един „ДОКОГА?”. Както личи обаче, нарушителите не си взимат поука от грешките на другите, но дано поне се засрамят, когато и те станат част от „Залата на срама” на шофьорите в Пловдив.