Опасност от тежки инциденти крие отбивка на пътя Пловдив – Асеновград, сигнализира читател на TrafficNews.bg.  Той изпрати снимки на проблемното място на разклона за Крумово, на което се вижда как е изключително трудно колите да се включат в основния път.

„Пътят е разкопан заради ремонта, а както се вижда има неравност към асфалтовата настилка. Включването в основния път трябва да се направи с ниска скорост, тъй като може да се спука гума или да се увреди автомобилът. По самия път пък никой не спазва временните ограничения на скоростта и колите минават с голяма скорост”, обясни нашият читател.

Припомняме, че вече започна полагането на част от асфалтовата настилка на пътя Пловдив – Асеновград. Още преди месец шефът на фирмата изпълнител Юлиян Инджов бе заявил, че ако времето е хубаво той ще изпълни реконструкцията на пътя, до края на годината. В това число обаче влиза само разширяването на пътя и две кръгово кръстовища.  През това време ще се проектира и пусне новата обществена поръчка за локалните платна и три кръгови движения.

Припомняме, че локалните платна не са част от основния проект за ремонт на пътя, който се финансира по Оперативна програма "Региони в растеж". Именно заради това възникват усложнения как да бъдат съчетани двата проекта.

Проектирането на локалните платна е отговорност на общините, през които минава пътят - Асеновград, Куклен и Родопи. Вече се работи по проектите. Колко отчуждутелни процедури и какви терени ще бъдат отчуждени ще стане ясно след като проектите са готови.

Със сигурност обаче ще е нужно дофинансиране от държавата. Кабинетът ще трябва да реши дали да преведе средствата директно на общините или към АПИ.