Кошмарно пътуване преживяха пътниците по линията София-Бургас, а един от потърпевшите е студентът Мартин Николов.

Той предостави снимки, направени в петък. На тях се виждат претъпкани вагони, хората буквално седят на земята един върху друг.

В предаването „Здравей, България” на Нова телевизия Мартин Николов разказа, че този вид пътуване във влаковете е честа практика, особено през лятото. От БДЖ обаче отказаха участие в предаването. 

"Всички седящи места бяха заети, хората седяха на пода пред тоалетните цели 8 часа. Имаше багаж навсякъде. Кондукторите нямаше как да се предвиждат, за да проверяват. БДЖ са наясно с проблема, но реакция от тяхна страна няма”, разказа още студентът.

Продажбата на билети продължила, макар и да нямало места. Това обаче пътуващите го разбрали едва когато се качили на влака. При закупуване на билети хората дори били успокоявани, че има места и им се предлагало възможност да пътуват с един от два възможни влака, тъй като места имало и за 2-та.

След като хората са се обърнали към железниците с въпроса как да си върнат парите от ужасното пътуване, отговорът е бил - след като вече са се качили на влака, нямало как да върнат парите им, допълни Мартин.

Снимки: Нова телевизия

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg