В Западната част на България имаше сериозни бури, обилни валежи и градушки. В Дупница пороите превърнаха улиците в реки, а местната гара заприлича на мини пристанище. Това показва видео във „Фейсбук”, придружено с текст: „Дупница... гарата... #наплажо”.

От кадрите се вижда как при пристигането на влаковата композиция, вълната от събралата се вода залива краката на пътниците:

Кратка буря изпразни улиците на Пловдив по-рано през деня. Силният дъжд развали плановете на пловдивчани за разходка на Главната улица. Само за няколко минути над града се изсипа голямо количество вода, а градусите значително спаднаха.

Това накара хората да се разотидат, а това предизвика задръстване на някои централни улици, предаде репортер на TrafficNews.bg. Синоптиците прогнозират, че валежите ще спрат и през следващите няколко дни ще преобладава слънчево време. Жегата отново се завръща, а живакът скача над 30 градуса.

Голям клон падна от дърво в центъра на Пловдив и повлече улична лампа, сигнализира читател на TrafficNews.bg. Инцидентът е станал на улица „Капитан Райчо” №70.  Няма пострадали, не са нанесени и други материални щети, освен бутнатата лампа.