Тревопасен тероризъм в метрото в София. Поредната веган акция този път не включваше "окървавени" хора, а импровизирана "бомба", съставена от няколко кренвирша и часовник. "Бомбата" е била прикрепена в една от мотрисите. 

"Веган" акцията всъщност не е такава, а е гавра с организаторите на скорошните протести в София. При тях истински вегани "готвиха" хора. Идеята на протестите е да се иска промяна на законодателството, така че убийството на животно да се приравни на убийството на човек.

Във Facebook обаче се появи група, която иронизира акциите на веганите. Снимка на бомбата от кренвирши е споделена именно там, като е пояснено, че часовникът всъщност символизира "изтичането на времето на карнизма". "Карнисти" са хората, които консумират продукти от животински произход, и най-голям враг на крайните вегани, които отричат напълно консумацията на месо, мляко и яйца. "Будилникът иска да събуди заспалото човечество! Човечеството трябва да каже НЕ на карнизма, не на убийствата!", призовават мнимите "вегани".

Те дори отправят заплаха - че ще се включат в концерт на Слави Трифонов. "Ако правителството не направи нещо съществено в близките седмици в защита правата на животните, всички 50 000 вегана и 100 000 вегетарианеца се включваме като съучастници на концерта на Слави на Орлов мост", пишат "веганите" и заявяват, че ще поискат оставката на правителството и свикването на Велико народно събрание, което да промени Конституцията и да "гарантира равни права на хора и животни".

Коментарите под публикацията също заслужават внимание и включват заплахи с орален секс и сериозни дискусии на тема анти-веганско ли е гълтането: 

Сред другите "заплахи" в ироничната група са и такива срещу убийците на "мОхи". Авторът на групата убедено заявява, че за убийството на муха скоро ще се влиза в затвора.

Шеговитата група е една от многото такива, които се появяват в последно време като реакция на веган акциите в столицата. Въпреки всичко обаче вътре в групата се рекламира и истинско събитие, организирано от истински вегани. Става въпрос за следващ протест, който ще се проведе на 18 септември. Той ще включва символичен пърформанс с хора затворени в клетки. Ще има и сцени на лов между ловци и "дивеч" с "фалшива пушка", дране на норки, както и няколко други изненади. Цялото описание на напълно реалния веган протест вижте тук:

TrafficNews.bg