Възпитателите от детската градина "Ракета" в бургаското село Твърдица лъжат родителите, че забавачницата няма да работи между Коледа и Нова година, за да почиват. Това алармира една от потърпевшите майки – Петя Николова.

Тя твърди, че вече четвърта година учителките правели списък, с който пращали 13-те деца в друга забавачница в ж.к. „Меден рудник”, тъй като не всички от родителите имали възможност да си ги гледат вкъщи, съобщава Флагман.

„Оказа се обаче, че нещата не стоят точно по този начин. Тази година реших да попитам директорката – г-жа Томова, дали няма някаква възможност децата ни да останат тук. Не всички имаме възможност да ги караме до ж.к. „Меден рудник” и вечерта да ги приберем. Директорката ми отговори, че при наличието на 10 деца детската градина може да функционира и през работните дни по време на коледните и новогодишните празници. Ние обаче не сме уведомени от учителите – дори напротив, крият го от нас”, оплаква се Николова.

Тя решила да информира и останалите родители, за да може тези, които са се съгласили за ж.к. „Меден рудник”, да се отпишат от списъка. Въпреки че успяла да обясни на няколко, останалите продължавали да бъдат убеждавани от възпитателите. В крайна сметка Петя Николова решила да се обади на директорката пред всички тях, за да чуят с ушите си. Направила го е в детската градина, където е била и възпитателката, която малко преди телефонния разговор хванала списъка с децата и се прибрала в една от  стаите, за да не може родителите, когато разберат за какво става въпрос, да се отпишат.

„Проблемът е, че ни лъжат. Детската градина може да функционира с тази бройка. Обяснявам им, а те продължават да убеждават останалите, които не знаят, че не е така. А те просто искат да почиват от 23-ти декември до 3-ти януари, а ние нямаме тази възможност. И на нас ни се почива, но да излъжат родители на 13 деца – не е редно. Попитах госпожата как възпитава нашите деца, след като лъже нас, но тя ми обърна гръб и се прибра. Вчера сутринта на списъка написах с червен маркер с големи букви, че градината ще работи, но вечерта върху надписа имаше голям бял лист, за да не се види”, твърди майката.

Тя подала сигнал до Община Бургас, за да се извърши проверка по случая.

Снимка: Флагман

Още новини ТУК

TrafficNews.bg