Каруца на пътя - един от най-големите кошмари за шофьорите. Теглените от коне превозни средства неслучайно са забранени в по-големите градове, включително и в Пловдив. Първо, те сериозно затормозяват трафика заради бавната си скорост. Второ, носят голям риск от катастрофа, както заради това, че са бавни, така и заради възможността животното да се уплаши от някой автомобил или мотор и да поеме в неочаквана посока. Трето, замърсяват пътната настилка. Знаете какво имаме предвид.

Хора, които да потеглят смело с каруците си по пловдивските пътища, обаче все още се намират. Някои направо си правят семейно пътешествие. Такъв е случаят, уловен от обектива на репортер на TrafficNews.bg. Каруцата е заснета на кръговото на булевард "Шести септември" и "Източен". Както се вижда на нея, автомобили се принуждават да подминават конския впряг, с което опасността от удар на и без това натовареното кръстовище става по-голяма.  

Движението на каруци по пловдивските пътища е напълно забранено. В случай на нарушение, паяк идва, за репатрира "возилото", а собственикът бива изпращан вкъщи заедно с животното си. 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg