Пловдивчанка потърси помощ от органите на реда, за да се оплаче от съсед, който я запушил. Вместо разбиране обаче, тя получила съвет. Ето какво написа тя до редакцията на TrafficNews.bg

„Днес от сутринта търся органите на реда за помощ и съдействие. Комшия за пореден път е затворил колата ми и както ще се види от снимките спрял на тротоара. Търсих 112, после общинска полиция и последно първо районно на МВР. Случва се в Пловдив. От първо районно са звънели на собственика на колата, да му кажат да я премести. Всички потърсени институции ме посъветваха да звънна на звънеца на комшията и да го помоля да си премести колата. Така ли трябва да процедирам. На тротоара е паркиран автомобила. Така ли трябва да е? От къде да мине майка с количка или пешеходец. Споделям ви моя случай, но в Кючука е масово това паркиране.”, споделя пловдивчанката.

И докато в квартала търсят органите на реда, за да разрешат споровете, свързани с паркирането, в Москва се стрелят.

Шестима души са ранени, след спор за място за паркиране между охраната и посетителите на комплекса "Москва сити", предава РИА Новости.

Конфликтът започнал от конфронтацията за паркомясто, а вследствие на него се е стигнало до физическа саморазправа. Един от гостите е изкарал и използвал огнестрелно оръжие. От фирмата охранител застанаха зад действията на своите служители, които са „действали съгласно инструкциите и са предприели всички позволени от закона мерки за да предотвратят нарушения на реда“.

По-рано стана ясно, че вечерта на 17-и ноември неизвестни посетители на центъра са влезли в конфликт с лица от частната охранителна фирма на сградата. В резултат на престрелката шестима души са ранени. Един от заподозрените извършители бе арестуван по-рано в събота. Двама от пострадалите са служители на фирмата за охрана.

Преди време отново в пловдивския район "Южен" избухна конфликт между шофьори, но този път спорът не беше за паркомясто, а на пътя. 

Прокуратурата започва разследване срещу добре известният на криминалните хроники Слави Василев. Следствени действия ще бъдат предприети срещу мъжа по повод агресията, която прояви на кръстовище в "Кючук Париж" след автомобилно засичане в последните дни на месец септември. 

Припомняме, че тогава граждани на Пловдив станаха свидетели на поредна агресия на пътя. Грозната сцена се разиграла посред обед, когато Слави фучал с бясна скорост с автомобила си марка "Хонда". Шофьорът изпреварвал всички останали участници на пътя с мръсна газ, а не след дълго засякъл изключително рисковано автомобил "Мерцедес", като преминал на буквално една боя разстояние от него. 

Шофьорът на мерцедеса направил забележка на джигита и напрежението ескалирало. Слави спрял, излязъл от колата и ударил шамар на другия шофьор. На кадрите ясно си личи как агресора подскача като тореадор пред шофьора на мерцедеса.

Вижте повече за саморазправата, преминала в размяна на шамари ТУК!

Няколко години преди този инцидент Слави Василев е лежал в пловдивския затвор за наркотици.

Читатели на TrafficNews.bg разказват, че Слави е разпространявал забранени вещества в кв. "Мараша", а освен това е отглеждал марихуана и е употребявал други опиати. Налитал на бой и вземал страха на целия район. Мъжът е бивш боксьор и след месец ще празнува 34-ия си рожден ден. Запознати коментират, че Слави е излежал присъда в размер на две години, но когато е излязъл на свобода е продължил да разпространява наркотици. 

Припомняме и кадрите, запечатали агресията на Слави срещу човека, управлявал "Мерцедеса":