Яко асфалтиране пада в момента на продължението на ул. "Проф. Цветан Лазаров" към бул. "Освобождение" в ЖР Тракия. Но вместо да скачат от радост, тракийци, които през последните дни не спят заради бомбите, никнещи изпод земята на комплекса, и сега са недоволни. Само не си мислете, че са станали прекалено претенциозни! Не - просто асфалтовата  настилка се полага в... дъжда, изливащ се над Пловдив.

В такива случаи читателите ни са нащрек и веднага сигнализират там, където трябва. Само че... този път (и само този ли?) явно са ударили на камък, защото се оказа, че в петъчния предпразничен ден служителите на Общината са запразнили рано-рано.

Репортер на TrafficNews.bg също направи опит да се свърже с главния инженер на Общината Йордан Калев и - познайте! За пореден път инженерът не си вдигна телефона. Така че няма как да разберем съответните служби знаят ли за това асфалтиране по време на порой, както и да ви запознаем с официалното становище на специалистите редно ли е въобще това да се случва,  ще навреди ли това впоследствие на настилката и въобще полагането на асфалт в дъждовно време допустимо ли е, или е в противоречие с нормативните документи?

Какво пък, ще изчакаме да минат празниците - какво са някакви си 3 дни, и ще опитаме отново да получим отговори на въпросите ви. А вие се молете на природата за малко повече благосклонност, друго не ви остава.