Капана е арт кварталът на Пловдив, всеки знае. Това обаче не го предпазва от някои чисто човешки ситуации, които могат да бъдат видени навсякъде другаде. Като например бунт на живеещи/работещи в района срещу разходките на домашни любимци по улиците.

Гнева си по този въпрос пловдивчанин е изразил със своеобразна "арт инсталация" в Капана. Дънер от отдавна отсечено дърво се е снабдил с бележка с пределно ясен надпис: "Тук не е тоалетна за кучета. Моля!". Бележката пък е затисната за дървото посредством откъртена от нейде тротоарна плочка. Ама квартал на творци, какво да говорим...

Човекът ясно е изразил недоволството си, че собственици на кучета позволяват на домашните си любимци да опикават дънера. Не е преценил обаче друго - че освен животните, хората също оставят боклуци след себе си.

Ето защо не е изненада, че на улицата пред дънера се е образувало минисметище. Пластмасова чаша, използвана пластмасова чиния, торбички, поредната доза изпопадали есенни листа, сметени накуп, но не и изхвърлени. Дори в арт кварталите мизерията и нехайството за света около нас показват грозното си лице. А може би това е приумица на друг творец, решил просто да разнообрази "арт инсталацията" с още един акцент.

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg .

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg